пʼятниця, 21 серпня 2009 16:15

Рада подолала вето у питанні фінансування Євро-2012

Рада подолала вето у питанні фінансування Євро-2012

Верховна Рада подолала вето президента на зміни до державного бюджету 2009 року в частині фінансування Євро-2012.

За подолання вето на позачерговій сесії Верховної Ради в п"ятницю проголосували 384 депутати з 409 зареєстрованих. По фракціях: 166 голосів віддала фракція Партії регіонів, 152 - БЮТ, 20 - блок "Наша Україна - Народна самооборона", 27 - Компартія і 19 Блок Литвина.

Раніше президент України Віктор Ющенко пообіцяв зробити все, щоб не допустити набуття чинності змін до державного бюджету на 2009 рік в частині фінансування підготовки до Євро-2012 і не виключив звернення до Конституційного суду у разі подолання вето на цей закон.

"Природно, як президент я все зроблю від себе залежне, щоб такий закон не набув чинності. Очевидно, подивимося на рішення, яке буде в п"ятницю (у парламенті по подоланню вето- ред.). Можливо, мені доведеться скористатися і правом звернутися до Конституційного суду, щоб визнати неконституційним дане вирішення уряду і тих, хто голосуватиме в парламенті", - сказав він на прес-конференції у Великих Сорочинцях Полтавської області в середу.

Як повідомлялося, президент України Віктор Ющенко ветував зміни в закон про державний бюджет, згідно з яким Національний банк України повинен перерахувати до держбюджету 9,8 млрд грн на фінансування підготовки будівництва об"єктів до Євро-2012.

За матеріалом: Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Рада подолала вето у питанні фінансування Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути