середа, 30 листопада 2022 21:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Заходу варто турбуватися не про ядерний удар Росії – Зеленський поговорив із The New York Times

Заходу варто турбуватися не про ядерний удар Росії – Зеленський поговорив із The New York Times
Ризик того, що Росія може застосувати ядерну зброю, не має бути найбільшим страхом Заходу, сказав президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Країнам Заходу варто турбуватися не про ядерний удар з боку країни-агресорки Російської Федерації, а про її можливу експансію.

Західні демократії мають бути більшою мірою стурбовані експансіоністськими військовими амбіціями президента РФ Володимира Путіна. Про це сказав президент України Володимир Зеленський у коментарі по відеозв'язку на саміті The New York Times DealBook, повідомило американське видання.

Зеленський сказав, що ризик того, що Путін застосує ядерну зброю, не був його найбільшим страхом і не має бути найбільшим страхом Заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін ослабнув після поразок в Україні – The Washington Post

"Я не думаю, що він застосує ядерну зброю. Це моя думка", – сказав Зеленський про Путіна.

Зі слів президента, якщо російським окупантам вдасться завоювати частину України, то наступними можуть стати інші сусідні демократії.

У вересні президент Путін заявив, що країни Заходу нібито влаштували "ядерний шантаж" Росії. І сказав, що РФ готова "використати всі наявні в себе засоби".

Погрози президента Росії не вплинуть на підтримку, яку надають Україні США, заявили в Пентагоні. Будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для РФ, сказали в Білому домі.

Зараз ви читаєте новину «Заходу варто турбуватися не про ядерний удар Росії – Зеленський поговорив із The New York Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути