вівторок, 27 вересня 2011 15:49

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Захист Тимошенко знайшов нові докази фальсифікування справи

Захист Тимошенко знайшов нові докази фальсифікування справи

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко впевнений в тому, що суд однаково не буде діяти згідно із законом, посилаючись на нові обставини, які з'ясувалися під час вивчення матеріалів справи.

"По-перше, у матеріалі справи відсутні документи, підписання яких інкримінують Тимошенко. Директив з її оригінальним підписом немає. Є директива з факсиміле. Не зрозуміло, куди подівся оригінал - він не досліджувався. Хоча в матеріалах справи зазначено, що нібито це факсімиле — це оригінальний підпис Тимошенко. Тобто, експерт уже має іти до в'язниці, тому що експерт не може не відрізнити факсімиле від живого підпису. Він був забов'язаний зробити графологічну екпертизу і написати, що на цьому документі стоїть відбиток факсімиле, але він написав, що це її власноручний підпис. Експерт вчинив помилку першого гатунку", - розповів Власенко.

"По-друге, економічні екпертизи, на які спиралася прокуратура, теж виглядають достатньо сумнівними, осікльки екпертизи проводилися — ми порівняли дати, спідставили час — за одними і тими самими документами. Тобто, це означає, що ці документи возили з однієї будівлі до іншої, або з одного кабінету до другого, що є просто неможливим. Одночасно за одними і тими самими документами може проводитися тільки одна екпкертиза, а не дві. Це вже свідчить про те, що хтось, м'яко кажучи, не зовсім точно написав якісь висновки в екпертизах, які також фальсифіковано", - наголосив адвокат.

Він також додав, що захист знайшов у матеріалах справи акт Головного контрольно-ревізійного управління та довідку самого "Нафтогазу", "де чорним по білому великими літерами написано, що жодного збитку в частині витрат на транспортування газу у 2009 році не було".

Ця діяльність була для НАК "Нафтогаз" прибутковою, запевняє Власенко. Відповідно, практично повністю, зокрема і цими документами, ламається схема обвинувачення Тимошенко, переконаний він.

"Немає документа, який вона нібито підписувала, перевищуючи повноваження. У матеріалах справи лежать документи, які підтверджують, що навіть якби вона підписала, то це не є перевищенням повноважень. Плюс, усі експертизи сумнівні з точки зору їх проведення. От що ми маємо на сьогоднішній день. Але ця справа політична - це сто відсотків. І тому суддя, який знаходиться  у залі судового засідання, не є самостійним у прийнятті рішень. Що йому скажуть робити старші товариші - це він і робить. Я  в цьому переконаний. Тому говорити про те, що суддя буде діяти згідно з законом є помилковим та абсурдним, тому що він жодного дня до цього, жодної секунди не діяв згідно із законом. Та якщо говорити про юридичну складову, то суддя має просто закрити справу, або щонайменше направити її на дорозслідування", - підсумував адвокат Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Захист Тимошенко знайшов нові докази фальсифікування справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути