Ексклюзиви
понеділок, 07 листопада 2022 10:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Захарова розганяє нові брехні про Україну і розвал ЄС

Захарова розганяє нові брехні про Україну і розвал ЄС
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 7 листопада.

Прессекретарка міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова поширює чергову маніпуляцію щодо України та ЄС, повідомила у понеділок вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Підготовка вступу України до Європейського Союзу займе стільки ж часу, скільки його розвал", – заявила вона, коментуючи слова єврокомісара Олівера Варгелі про те, що підготовка до вступу України до ЄС займе роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв розродився новою брехнею про "історичну" війну в Україні

Дезінформацію поширює також посол РФ у Японії Михайло Галузін.

"Київський режим здійснює геноцид населення Донбасу, яке не прийняло русофобську політику влади України, а сама країна зусиллями США і НАТО перетворилася на реальну загрозу безпеці Росії, що зумовило необхідність проведення спеціальної військової операції", – заявив він.

ЗМІ РФ повідомили, що у Москві нібито неодноразово наголошували на готовності до переговорів щодо України. Це – маніпуляція, попереджають в РНБО.

"Президент Росії Володимир Путін вказував на це у промові з нагоди прийняття до складу РФ чотирьох нових регіонів, а також у виступі на "Валдаї", – дезінформують російські ЗМІ.

Водночас речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявляв, що переговори слід вести насамперед із Вашингтоном, оскільки Київ діє "за вказівкою ззовні".

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін з'явився 27 жовтня на засіданні "Валдайського клубу". Валдай ‒ місто у Новгородської області РФ. Путін звинувачував Захід, його виступ супроводжувався кашлем. За його словами, це, мовляв, не російські окупанти, а "колективний Захід останніми місяцями зробив низку кроків на загострення війни в Україні".

Президент країни-агресорки Путін сказав, що РФ розпочала війну з нібито трьох причин. Заявив про "ігнорування інтересів Москви" щодо членства України в НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Захарова розганяє нові брехні про Україну і розвал ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути