Ексклюзиви
пʼятниця, 04 листопада 2022 10:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Медведєв розродився новою брехнею про "історичну" війну в Україні

Медведєв розродився новою брехнею про "історичну" війну в Україні
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 4 листопада.

Заступник голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв поширює чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила в п'ятницю пресслужба ЦПД у Telegram. У відповідь на питання "за що ми воюємо", він заявив:

"Нам не потрібні чужі території, у нас всього в достатку. Але є наша земля, яка для нас є священною, на якій жили наші пращури. І яку ми нікому не віддамо. Ми воюємо за своїх, за землю, за тисячолітню історію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінські посіпаки розродилися новими брехнями про ЗСУ

Міністерство закордонних справ РФ проманіпулювало заявою.

"Якщо механізм "стелі ціни" буде впроваджено, ніхто не зможе гарантувати, що в майбутньому хтось не спробує поширити той самий сценарій спочатку на газ, потім – на метали і, зрештою, на будь-які типи товарів, що зацікавлять західні капітали", – заявили у російському відомстві.

Посол Російської Федерації у Сполучених Штатах Америки Анатолій Антонов також поширює чергову маніпуляцію:

"Факт, що РФ, якби не санкції, могла б покрити значну частину дефіциту продовольства – замовчують. А те, що ми готові негайно направити до найбідніших країн до 500 тис. т зерна і 300 тис. т добрив на безоплатній основі, – критикують".

Керівництво Росії фактично визнало, що чинить тероризм на державному рівні. Так заяву заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва щодо енергопостачання в Україні прокоментував у Twitter радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк. 28 жовтня Медведєв дав "пораду" українцям капітулювати, щоб не було проблем з електрикою.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв розродився новою брехнею про "історичну" війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути