Ексклюзиви
четвер, 27 жовтня 2022 19:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін придумав три причини агресії і знову згадав про ядерну зброю

Путін придумав три причини агресії і знову згадав про ядерну зброю
Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін заявив про "ігнорування інтересів Москви" щодо членства України в НАТО. Фото: скріншот

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін сказав, що РФ розпочала війну з нібито трьох причин.

Заявив про "ігнорування інтересів Москви" щодо членства України в НАТО. Про це Путін сказав у четвер на засіданні "Валдайського клубу".

"Я вже не говорю про розширення НАТО за рахунок України, яке було абсолютно неприйнятним для нас, і всі це знали, просто ігнорували наші інтереси. Чергова спроба наприкінці минулого року вкотре провалилася. Нас просто послали подалі і все, сказали, сидіть там", ‒ заявив.

Другою причиною назвав "невиконання Мінських угод".

"Що це для нас означало? Для нас це означало, що ми маємо щось робити з Донбасом", ‒ сказав.

Третьою причиною Путін назвав "включення" до складу Росії тимчасово окупованих частин Донецької і Луганської областей України.

Заявив, що Росія "не могла кинути Донбас напризволяще".

"Що ми мали робити? Проводити операцію. А чого чекати, доки вони почнуть? Це неминуча логіка подій", ‒ заявив президент країни-агресорки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мародерство, дезертирство, смерть: Генштаб розповів про мобілізованих росіян

Також Путін заявив, що лише натякав на можливе застосування ядерної зброї.

"Ми ініціативно нічого ніколи не говорили про можливість застосування ядерної зброї, а лише натяками відповідали на ті заяви, з якими виступали західні лідери", ‒ сказав.

Заявив, що доки існує ядерна зброя, "завжди є небезпека її застосування".

"Мета сьогоднішньої метушні навколо ядерних загроз і застосування ядерної зброї дуже примітивна. Ось цей диктат західних країн, їхня спроба натиснути на нейтральні чи дружні нам країни закінчується нічим, і вони шукають аргументи, щоб переконати дружні нам чи нейтральні держави в тому, що треба всім разом протистояти Росії", ‒ заявив Путін.

Президент країни-агресорки сьогодні заявив, що не російські окупанти, а "колективний Захід останніми місяцями зробив низку кроків на загострення війни в Україні".

У вересні Путін заявив, що країни Заходу нібито влаштували "ядерний шантаж" Росії. І сказав, що РФ готова "використати всі наявні в себе засоби".

Погрози президента Росії не вплинуть на підтримку, яку надають Україні США, заявили в Пентагоні. Будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для РФ, сказали в Білому домі.

Зараз ви читаєте новину «Путін придумав три причини агресії і знову згадав про ядерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути