четвер, 27 вересня 2018 14:44

За такий злочин українців будуть позбавляти громадянства - Луценко

За такий злочин українців будуть позбавляти громадянства - Луценко
"З подвійним громадянством ситуація однозначна. Порушники мають бути покарані", - заявив Генпрокурор Юрій Луценко. Фото:rbc.ua

У зв`язку із "модою" на подвійне громадянство серед жителів Закарпаття Службою безпеки України відкрите кримінальне провадження. Поштовхом до розслідування злочину стала публікація в Інтернеті відеодоказу про незаконне отримання українцями громадянства Угорщини.

"Із подвійним громадянством ситуація однозначна. Порушники мають бути покарані", - заявив генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу 27 вересня, передає "112 Україна".

За словами Луценка, за таке правопорушення кожен має понести відповідальність.

"Якщо під час слідства СБУ будуть встановлені такі випадки щодо інших осіб, будь-яких – міських голів, очільників ОДА, міністрів, пенсіонерів, військовослужбовців – їх позбавлять українського громадянства", – сказав генпрокурор.

Як приклад Луценко розповів історію з нардепом-втікачем Андрієм Артеменком. Народного обранця позбавили українського громадянства після виявлення у нього ще одного паспорта іншої країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шампанське і паспорти – українці пікетували угорське консульство

У мережі опублікували відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України в консульстві Угорщини в Береговому угорських паспортів. Процедура супроводжувалася келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями не повідомляти про одержання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягали на вірність Угорщині.

Зараз ви читаєте новину «За такий злочин українців будуть позбавляти громадянства - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути