Ексклюзиви
понеділок, 24 вересня 2018 14:48

Шампанське і паспорти – українці пікетували угорське консульство
4

Мітингуючі вимагали припинити діяльність угорського консульства в Берегові
Фото: goloskarpat.info
Мітингуючі вимагали припинити діяльність угорського консульства в Берегові
Мітингуючі вимагали припинити діяльність угорського консульства в Берегові
Мітингуючі вимагали припинити діяльність угорського консульства в Берегові

На Закарпатті в місті Берегове будівлю консульства Угорщини пікетували. Головною метою акції було привернення уваги до проблеми подвійного громадянства та видачі українцям угорських закордонних паспортів.

До угорського консульства прийшли молоді люди із плакатами. На банерах були перекреслені фото керівників дипломатичних установ Угорщини у Берегові та Ужгороді, повідомляє Голос Карпат.

Перед молоддю виступив член націоналістичної організації "Легіон свободи", учасник бойових дій на сході України Василь Вовкунович.

"Ми, патріоти України, у тому числі учасники бойових дій проти російської агресії. Вимагаємо від Президента, голів Верховної Ради та РНБО, Генерального прокурора і керівника Служби безпеки України жорсткої реакції на деструктивні дії Угорщини щодо до України. Угорщина підло реалізовує план із автономізації та подальшого від'єднання Закарпаття. Використовує для цього дипломатичні місії, які фактично перетворилися на центри масової паспортизації українців", - заявив Вовкунович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорська окупація Закарпаття: Тука озвучив рецепт боротьби

Мітингуючі вимагали припинити діяльність угорського консульства у Берегові. На їхню думку, ця офіційна установа перетворилось на інструмент реалізації антиукраїнської політики.

Мітингарі прив'язали до перил консульства надувну пляшку шампанського й залишили на вітрині збільшений зразок угорського закордонного паспорта.

"Цим хочемо нагадати, що осіб, які отримали паспорт, пригощають іскристим напоєм," - підсумував Вовкунович.

У консульстві Угорщини в Береговому громадянам України видають угорські паспорти. Під час отримання паспорта громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині. Процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та зобов`язанням не повідомляти про отримання документів українській владі.

Зараз ви читаєте новину «Шампанське і паспорти – українці пікетували угорське консульство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути