середа, 19 вересня 2018 16:18

Нова батьківщина: українці присягають на вірність Угорщині

Нова батьківщина: українці присягають на вірність Угорщині
Під час отримання паспорта громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині

Українські ЗМІ провели розслідування і дізналися, що у консульстві Угорщини в Береговому громадянам України видають угорські паспорти.

Під час отримання паспорта громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині, пише ukrinform.

Процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та зобов`язанням не повідомляти про отримання документів українській владі.

"Присягаю, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищатиму та служитиму Угорщині. Хай допоможе мені Бог", - тричі повторюють українці текст клятви на тлі угорського прапора.

Після гімну Угорщини власники нових паспортів дають обіцянку приховувати від державних структур України факт отримання угорського громадянства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина не схоче - НАТО не дасть позитивної оцінки українським реформам

Журналісти попросили консульство Угорщини в місті Береговому в установленому законом порядку підтвердити або спростувати факт видачі паспортів Угорщини українським громадянам, а також факт надання відповідних рекомендацій.

За словами журналістів, письмовий запит залишився без відповіді. Секретар консульства телефоном відповіла, що не розуміє української мови.

У посольстві Угорщини в Києві, куди надіслали аналогічний запит, кореспонденту підтвердили факт отримання листа. Проте коментувати його відмовилися.

"Ми відіслали ваш запит до нашого міністерства. Якщо там захочуть, то, можливо, дадуть відповідь", - відповіла представниця консульства російською мовою. Вона пояснила, що українською не володіє.

На Закарпатті ніколи не буде територіальної автономії Угорщини, попри амбіції Будапешта. Про це заявила голова комітету Верховної Ради з закордонних справ Ганна Гопко під час 7 Євроатлантичного форума в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Нова батьківщина: українці присягають на вірність Угорщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути