Ексклюзиви
понеділок, 17 вересня 2018 13:23

"На Закарпатті не буде територіальної автономії угорців", - Ганна Гопко

"На Закарпатті не буде територіальної автономії угорців", - Ганна Гопко
Ніколи на Закарпатті не буде територіальної автономії угорців, "попри їх намагання, неконструктивну позицію". Фото:images.unian.net

На Закарпатті ніколи не буде територіальної автономії Угорщини, попри амбіції Будапешта.

Про це заявила голова комітету Верховної Ради з закордонних справ Ганна Гопко під час 7 Євроатлантичного форума в Києві.

"Цьогоріч на саміті НАТО в Брюсселі ми не отримали навіть програми розширених можливостей, тому виникає питання: чому? Зокрема, через блокаду Угорщини. Я думаю, тут є цілком зрозумілий намір Угорщини до 2020-го, визначений сегментальною амбіцією щодо територіальної автономії Закарпаття. Хотілося б сказати Будапешту, щоб і не мріяли", — наголосила Гопко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали загиблого військового з Закарпаття

Ніколи на Закарпатті не буде територіальної автономії угорців, "попри їхнє намагання, неконструктивну позицію".

Україна вручила ноту угорському дипломату з вимогою надати офіційні роз'яснення у зв'язку із рішенням уряду Угорщини створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та програми розвитку дитячих садків Карпатського басейну. До сфери компетенції уповноваженого було віднесено частину суверенної території України.

Згодом Угорщина погодилася змінити назву свого уповноваженого "із Закарпаття". Разом із тим міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що для уряду Угорщини важливий розвиток Закарпаття, але український уряд "через важко збагненні причини всілякими засобами перешкоджає надходженню коштів із цього джерела".

12 вересня Європарламент підтримав введення санкцій проти Угорщини через тривале порушенням Будапештом правил і цінностей Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «"На Закарпатті не буде територіальної автономії угорців", - Ганна Гопко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути