Ексклюзиви
понеділок, 17 вересня 2018 13:34

Угорщина не схоче - НАТО не дасть позитивної оцінки українським реформам

Угорщина не схоче - НАТО не дасть позитивної оцінки українським реформам
НАТО не дасть позитивну оцінку українським реформам, якщо щось не задовільнить Угорщину

НАТО не зможе дати позитивну оцінку українським реформам, якщо Угорщина виступить проти. Про це заявив Алехандро Альваргонсалес, помічник генерального секретаря НАТО з питань політики та безпеки.

"Якщо ви дійсно впораєтеся з усіма пунктами річної національної програми і це задовольнить усіх союзників, - то проблема зникне. Але якщо в оцінці РНП щось не задовольнить Угорщину, то... тут нічого не поробиш, у НАТО всі рішення приймаються консенсусом", - сказав Альваргонсалес в інтерв'ю Європейській правді.

"Угорщина – це дуже цінний член Альянсу, а Україна – один із наших найближчих партнерів. І тому ми хотіли би бачити, що це питання з'ясується та буде вирішене у повній солідарності між вашими державами", - сказав він.

Угорщина послідовно блокує зустрічі представників НАТО та України на вищому рівні. Причина - українська освітня реформа, яка обмежує права етнічних угорців, на думку Будапешта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент проголосував за санкції проти Угорщини

Будапешт заявив про блокування євроінтеграційних прагнень Києва до усунення "проблемних", на його думку, положень освітнього закону. Генсек НАТО Йенс Столтенберг закликав Угорщину та Україну вирішити спір щодо мовної статті закону про реформу освіти.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина не схоче - НАТО не дасть позитивної оцінки українським реформам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути