понеділок, 17 жовтня 2011 16:33

За статтею Тимошенко в Україні засуджено понад 50 осіб – "регіонал"

За статтею Тимошенко в Україні засуджено понад 50 осіб – "регіонал"

За 365-ю статтею КК України, тобто за перевищення службових повноважень, крім екс-прем'єра Юлії Тимошенко, торік засуджено понад 50 осіб. При цьому ні в Європі, ні в Україні ніхто нічого не каже про це.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив депутат Івано-Франківської міської ради, заступник голови обласної Партії регіонів Богдан Федьків.

"Тимошенко судили за те, що вона взяла на себе повноваження уряду — колегіального органу і одноосібно дала вказівку певним посадовцям укласти кабальний для України договір. і рядові люди це зрозуміли, тому вони сьогодні не піднялися за неї на барикади. Вони ж і дали оцінку Юлії Володимирівні на минулих виборах. Вони не довірили їй державу, хоч вона, будучи прем'єром, мала величезні повноваження, адміністративний ресурс. Є чотири місяці на розгляд апеляційної скарги", - наголосив він.

У разі декриміналізації статті Тимошенко, вона може повернутися до участі в політичному житті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Богословська вже заявляє, що Тимошенко тільки зробила спробу вчинити злочин

"Янукович ініціював зміни до законодавства, зокрема декриміналізацію економічних злочинів. Хоча ця стаття не підпадає під той законопроект, який вніс Президент. Але це не означає, що туди не можна внести поправки, долучивши і цю статтю. Якщо буде досягнуто консенсусу, то, можливо, декриміналізують і ту статтю. Тоді, звичайно, Юлія Володимирівна, не очікуючи розгляду апеляційної інстанції, має повне право вважатися такою, що несудима, і брати участь у політичному житті", - розмірковує "регіонал".

Щоправда, на його думку, у громадській свідомості Тимошенко завжди асоціюватиметься з людиною, яка "здала" національні інтереси.

"І про це сказав президент Ющенко, який, коментуючи судовий процес над екс-прем'єркою, відкинув будь-які політичні нюанси і зазначив, що це суто кримінальний процес. А він, мабуть, знає більше, ніж ми з вами. Я неоднозначно ставлюся до Віктора Андрійовича, проте щодо цього погоджуюся з ним, оскільки він чимало знає. Саме він у 2009 році після укладення тих таємних угод, які не оприлюднювали, на засіданні РНБО доручив правоохоронним органам вивчити це питання і дати правову оцінку" - нагадав Федьків.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Тимошенко дали 7 років: "Беркут" б'є прихильників, Європа критикує

Він вважає, що збурення Європи з приводу вироку Тимошенко пов'язане з економічними інтересами.

"Той контракт, який підписала Юлія Володимирівна, вигідний тому, хто її хвалив, — Путіну і Європі. Німеччина разом із Путіним почали будувати в обхід України, магістралі — "Північний потік", "Південний потік", залучивши італійські, німецькі, французькі корпорації. Тобто їм вигідно це, вони на цьому заробляють гроші", - підкреслив "регіонал".

Зараз ви читаєте новину «За статтею Тимошенко в Україні засуджено понад 50 осіб – "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути