пʼятниця, 09 квітня 2010 17:20

За рівненських активістів "Свободи" взялося СБУ (ФОТО)

Учора об 11 годині голову Рівненської обласної організації ВО "Свобода" Степана Молчана, 33 роки, викликали в обласне СБУ дати письмове пояснення щодо акції, яку його активісти організували у вівторок 6 квітня на вшануванні героїв УПА в урочищі Гурби Здолбунівського району на Рівненщині.

Хлопці встановили мішень з написом "Набридла влада? Купуй набої" й давали охочим постріляти із іграшкової зброї.

Правоохоронців попросили негайно зняти плакати й припинити акцію. Активістам пояснили, що написи можуть бути розцінені як заклики до терористичних дій, а це вже підпадає під 258 статтю Кримінального кодексу України.

"Дивно, що в наших діях оперативники СБУ розгледіли заклики до тероризму. Такі претензії вважаю надуманими й не обґрунтованими. Мені одразу сказали, що доведеться давати пояснення, а наступного дня зателефонували й попросили прийти в управління СБУ".

"Думаю, що після подій у столиці в "Українському домі", де на прес-конференції з нагоди відкриття виставки "Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН-УПА" безневинно затримали наших 15 активістів тепер ми будемо під пильним оком спецслужб і до нас не перестануть чіплятися", - розповів Gazeta.ua Степан Молчан.

На думку голови рівненської "Свободи", правоохоронці займаються не тими справами, які дійсно потребують їх уваги. На волі залишаються українофоби, на кшталт Ігоря Маркова, які не лише привселюдно заявляють про свою антиукраїнську позицію, а й відверто чинять антидержавні дії.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «За рівненських активістів "Свободи" взялося СБУ (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

82

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути