пʼятниця, 09 квітня 2010 10:21

Десять годин судили "свободівців", затриманих в Українському домі

Десять годин судили "свободівців", затриманих в Українському домі

Шевченківський районний суд Києва після десятигодинного засідання закрив справи про адміністративні правопорушення стосовно представників Всеукраїнського об"єднання "Свобода", затриманих вчора в "Українському домі". Всі вони звільнені.

Як повідомляє прес-служба "Свободи", тепер вже "громадські діячі та журналісти звернуться до суду з позовом до правоохоронців, які проводили протиправні затримання і перешкоджали виконанню професійних обов"язків".

На думку партійців, під час інциденту в "Українському домі" правоохоронці порушили статтю 5 Закону "Про міліцію", відповідно до якої при затриманні зобов"язані представитися, зачитати п"ять статей Конституції України і озвучити звинувачення.

За версією ВО "Свобода", вчора міліція прямо на прес-конференції необгрунтовано затримала заступника голови партії Андрія Мохника і близько десяти активістів "Свободи".

"Сьогодні (8 квітня - ред.) напередодні прес-конференції, яку проводив з нагоди відкриття виставки народний депутат Вадим Колесніченко та поляки, ми прийшли і зачитали нашу заяву про те, що розцінюємо цю виставку як кримінальний злочин ...

Народний депутат Вадим Колесніченко наказав міліціонерам вивести із зали всіх, хто оприлюднив дані речі. Люди стали скандувати "Ганьба", невідомі в цивільному підскочили до Мохника, до інших, штовхнули Героя України Левка Лук"яненка ... Мохника і Ігоря Мірошниченка виштовхали з залу ... Все це відбувалося без пояснень ... Людей на вулиці били по нирках, по печінці. Жодних пояснень про підстави, чому їх спочатку вивели із залу, а потім затримали, не було. Всіх доставили в райвідділ ... ", - повідомив керівник прес-служби "Свободи" Юрій Сиротюк.

У свою чергу, нардеп Вадим Колесніченко заявив, що представники "Свободи" прийшли на прес-конференцію з нагоди відкриття виставки "Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН-УПА" під виглядом журналістів, порушували громадський порядок. На них подіяло весняне загострення, як на всіх психопатів. Їм потрібно лікуватися. Для початку їх помістили в камеру попереднього затримання ", - сказав він.

ЛІГА

Зараз ви читаєте новину «Десять годин судили "свободівців", затриманих в Українському домі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

65

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути