понеділок, 29 липня 2013 16:46

"За цей час можна дитину родити" - Даценко про розслідування фальшувань на дільницях

"За цей час можна дитину родити" - Даценко про розслідування фальшувань на дільницях
Леонід Даценко. Фото: dzvin.org

Невизнаний переможець виборів на 197 окрузі Леонід Даценко прокоментував на прес-конференції в Черкасах чергові відписки, які йому надіслали міліція і прокуратура.

Про це інформує кореспондент Gazeta.ua

28 липня минуло 9 місяців від дати проведення виборів до Верховної Ради.

"Фальшування відбулося на 18 дільницях, тобто слідчі вже мали по півмісяця часу на кожну дільницю. За цей час можна дитину родити. Однак наші правоохоронні органи ані на йоту не просунулися в розслідуванні справи фальшування виборів на 197 окрузі. Наші округи влада офіційно називає проблемними. То в чому ж проблема? Хто її створив? Відповіді досі нема. Я так розумію, що на президентських виборах 2015 правильні результати покажуть лише Донецька і Луганська області. Решту визнають проблемними і результати на дільницях не врахують", - заявив Даценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаського губернатора висунуть у нардепи в одному з проблемних округів – Даценко

Утім сам Даценко закидає провину в зриві виборів начальнику обласної міліції Валерію Дерновому.

"На окрузі Миколи Булатецького вибори скасували, застосувавши "схему дурки". Нібито під час транспортування протоколів, не в кожній машині був міліціонер. А на моєму 197 окрузі "Беркут" за наказом Дернового пішов на штурм окружної комісії і допоміг голові вивезти звідти сфальшовані ним протоколи. В обох випадках перепони волевиявленню людей чинила міліція. Тепер кажуть, що Дернового вже звільнили. Очевидно, на даний момент влада вже не потребує його специфічних послуг", – заявив опозиціонер.

Даценко впевнений, що зі зміною влади буде проведено чесне розслідування всіх злочинних діянь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Деякі закони написані суто в інтересах бандитів.Таким є Закон про вибори" - громадський діяч

"Коли керівник обласної "Свободи" Юрій Ботнар на сесії Канівської міської ради сказав, що ми все беремо на олівець всі протизаконні дії влади, депутати від більшості сполошилися. Вони дві години обговорювали цю заяву. Усім, хто робить протизаконні вчинки, варто пам'ятати, що помилки помаранчевої влади не повторяться. Хто порушив закон – обов'язково буде покараний", – упевнений Даценко.

Нагадаємо, що Верховна Рада досі не призначила виборів у п'яти проблемних округах. Опозиція хоче, щоб вони були проведені у жовтні, а влада – у грудні, після підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Зараз ви читаєте новину «"За цей час можна дитину родити" - Даценко про розслідування фальшувань на дільницях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути