середа, 22 серпня 2012 15:21

З Симоненка хочуть стягнути 1 мільйон гривень через образу державного прапора

З Симоненка хочуть стягнути 1 мільйон гривень через образу державного прапора
Петра Симоненка засудять за образу національної символіки? Фото: obozrevatel.com

Заступник голови Тернопільської облорганізації Української народної партії Тарас Пастух вимагає від  СБУ та Печерського суду  порушити кримінальну справу проти лідера комуністів за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Симоненко відповість за замах на державність України" - нардеп

"Симоненко сказав, що під синьо-жовтим прапором вбивали невинних людей. Якщо він не зможе це довести, то суд зможе прийняти рішення  для того, щоб він спростував ці факти. А до СБУ подали, щоб вони могли провести ту саму перевірку. Щоб не сидіти склавши руки і сподіватись, що хтось цим буде займатися, я, як людина, яка має юридичну освіту та досвід у судових процесах, вийшов із своєю ініціативою. Скарга була подана вчора. Повідомлення ми подали через пошту наказними листами, тому що інколи відбуваються технічні перешкоди канцелярій  для того, щоб не прийняти той чи інший документ. Фактично відмовити не можуть в прийняті, а далі вже приймає канцелярія і визначає, чи правильно документ складений  чи відповідає вимогам законодавства позивна заява", - сказав Пастух.

За словами представника УНП, до Печерського суду довелося подавати скаргу через те, що ніхто не може встановити місце проживання Петра Симоненка.

"Місце проживання Симоненка для мене недоступне. Даних про те, де він  проживає немає ні на сайті Верховної Ради, ні на сайті  ЦВК. Тому місце, за яким можна звернутись було одне - це Верховна Рада. Це і є місце знаходження Печерського районного суду", - додав він.

Тарас Пастух зауважив, що його підтримують однопартійці та прості люди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симоненко: "Ми проти інституту президентства"

"Бажаючих приєднатися буде маса. Підтримка є і від однопартійців, і я навіть почитав  коментарі до статей,  які розмістили на цю тему різні сайти, побачив, що 80% підтримують мої дії. Особливо такі моменти досить визначні для Тернополя, для моєї сім'ї, бо мій батько 20 років відбув у Сибіру", - сказав позивач.

Також він зазначив, що планує стягнути із лідера українських комуністів 1 мільйон гривень, який буде направлений  на виплату допомоги репресованим та постраждалим  комуністичного режиму.

"Суму назвав умовно. Для людей, які повернулися із Сибіру, які дійсно воювали за Незалежність України, це далеко не ті гроші, що можуть компенсувати моральний збиток. Якщо розподілити цю суму хоча б для тернопільських  людей, які зазнали страждань, а їх залишилося не так багато, це буде хоч  якась компенсація", - наголосив Тарас Пастух.

Нагадаємо, 9 серпня на прес-конференції у Харкові Симоненко заявив, що українська держава не може існувати під символом, із яким зустрічали Гітлера під час війни і під яким вбивали невинних людей.

Зараз ви читаєте новину «З Симоненка хочуть стягнути 1 мільйон гривень через образу державного прапора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути