вівторок, 20 листопада 2012 22:37

Юрій Гримчак: "Перевибори могли б змінити все"

Юрій Гримчак: "Перевибори могли б змінити все"
На думку "нунсівця", час ще дозволяє провести перевибори, однак цього не хочуть самі політики. Фото: Наталія ЧУБЕНКО

Депутат від "Нашої України - Народної Самооборони" Юрій Гримчак вважає, що визнавши результати нинішніх парламентських виборів, опозиція підпише собі вирок, оскільки буде безсилою проти влади, яка фальсифікаціями "приточила" собі кілька штиків у парламенті.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

"Найбільша помилка Об'єднаної опозиції - говорити про фальсифікації лише в 8-ми чи 13-ти округах, - говорить депутат. - Фальсифікації мали масовий системний характер на всій території України. Нам треба обов'язково загострювати ситуацію і йти на перевибори. Тому що сьогодні ситуація не обнадійлива. У мене є досить великі сумніви, що опозиція, маючи 200 голосів, щось зможе робити в парламенті. Чи перевибори це змінять? Пригадайте 2004 рік. Ситуація була така сама: були фальсифікації, крадіжки, "Беркут", журналісти в лапках. Все це є".

На думку "нунсівця", час ще дозволяє провести перевибори, однак цього не хочуть самі політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція вже не хоче перевиборів і погрожує визнати вибори недійсними

"Доцільно було б переголосувати повністю. Ще місяць до початку роботи Верховної Ради. Але сьогодні робочі групи вже почали вирішувати, де хто буде сидіти, які комітети в кого. А мали б загострювати ситуацію, бо вона буде проектуватися на 2015 рік", - вважає Гримчак.

За його словами, відвойовування голосів у судах, які працюють нечесно, стане прецедентом і буде активно використано під час президентських виборів, що може знову привести до перемоги Януковича.

"Сьогодні Засуха вирішила, що їй треба перемогти у себе на окрузі. Вона подала до суду, і їй додали 30 тисяч голосів на дільницях, де вона програла. Аналогічна ситуація повториться 2015 року. Якщо Януковича не задовольнить розклад голосів, він подасть у суд, а потім зрозуміло, який буде результат. На 2-3 тисячах дільниць можуть визнати вибори недійсними. І офіційно Віктор Федорович стане знову президентом. Якщо зараз є можливість не створювати прецедент, ми її втратили. Потім обурюватимемося, але юридично все буде красиво. Фактично ми відкрили можливість для перемоги Януковича на наступних президентських виборах", - наголосив політик.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Гримчак: "Перевибори могли б змінити все"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути