понеділок, 19 листопада 2012 16:01

Опозиції треба вимагати не лише перевиборів на спірних округах, а й покарання фальсифікаторів - експерт

Опозиції треба вимагати не лише перевиборів на спірних округах, а й покарання фальсифікаторів - експерт
Тарас Березовець. Фото: glavcom.ua

Опозиційним силам необхідно вимагати не лише перевиборів на п'яти проблемних округах, а й карної відповідальності тих людей, які причетні до фальсифікацій.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Тарас Березовець.

"Зараз йдеться про п'ять спірних округів щодо яких винесла рішення Центральна виборча комісія. В дійсності округів мало бути значно більше. Сьогодні тривають Погоджувальні ради діючої Верховної Ради, але зрозуміло, що голосувати будуть депутати нової Ради і рішення буде ухвалене після 17 грудня, коли депутати приймуть присягу", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин переконаний, що КПУ зможе створити фракцію у Раді

Відповідаючи на питання, чому відбувається неузгодженість в діях опозиційних сил і три законопроекти із поданих чотирьох щодо перевиборів зареєстровані представниками від опозиції, він відповів: "Причина криється в різних підходах: є більш радикальна частина, яку асоціюють з Гриценком і з київською "Батьківщиною", яку очолює Одарченко. Вона полягає в тому, що треба проводити перевибори не тільки в п'яти округах, а так само й інших, а є й інші люди, які вважають, що треба скористатися й тим мінімум в 5 округах, аби показово покарати владу, в дійсності опозиції треба вимагати не лише перевиборів, а й карної відповідальності тих людей, які причетні до фальсифікацій".

На його думку, якщо опозиція не покарає винних, то це буде означати, що вона погодилась із результати ми виборів та їх легалізовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада не буде розглядати проект Держбюджету-2013 на цьому тижні - Литвин

"Якщо не буде зроблено цього , то це буде означати, що перевибори легітимізували перемогу. Якщо не буде покарання, то подібні претенденти будуть траплятися й пізніше. Зараз опозиції варто наполягати саме на такому сценарії. Не всі до нього готові, деякі готові йти на компроміс із владою", - додав політтехнолог.

Нагадаємо, сьогодні в Верховній Раді зареєстровано ще два законопроекти про перевибори в мажоритарних округах. Законопроекти подані народними депутатами Юрієм Кармазіним і Володимиром Яворівським.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість самовисуванців вже вступила до лав ПР — Лабунська

15 листопада також був зареєстрований законопроект про перевибори Юрія Одарченка. Раніше, "регіонал" Олександр Козуб зареєстрував у ВР законопроект про внесення змін до закону "Про вибори народних депутатів " щодо повторних виборів.

Зараз ви читаєте новину «Опозиції треба вимагати не лише перевиборів на спірних округах, а й покарання фальсифікаторів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути