середа, 07 грудня 2011 14:06

Янукович має визначити: бути прислугою двох лідерів у Кремлі, чи йти до Європи - Парубій

Янукович має визначити: бути прислугою двох лідерів у Кремлі, чи йти до Європи - Парубій

Народний депутат від НУ-НС Андрій Парубій бажає, аби Угоду про асоціацію з ЄС було парфовано 19 грудня, та побоюється, що позиція Віктора Януковича може цьому завадити.

"Я сподіваюся, що Угоду буде парафовано і дуже б хотілося, щоб її було підписано і ратифіковано національними парламентами Європи", - наголосив він у коментарі Gazeta.ua.

"Передбачити як буде сьогодні складно, бо, на жаль, Янукович так загострює ситуацію і жодним чином у важливих питаннях не йде на компроміси. Та ж найбільше, власне, питань в Європі щодо процесів в Україні (справи на опозиційних лідерів та їх ув'язнення - Gazeta.ua). Янукович тримає конфліктну позицію і його позиція може призвести до того, що переговори можуть закінчитися не продуктивно", - вважає він..

Водночас Парубій переконаний: більше шансів, що все ж таки Угоду буде парафовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резолюція Європарламенту: "Тимошенко треба допустити до виборів"

Та, за його словами, найкраще було б, якби президент Віктор Янукович до 19 грудня, коли проходитиме саміт Україна-ЄС, знайшов вихід із ситуації щодо ув'язнення Юлії Тимошенко.

"Я сподіваюся, і це був би ідеальний варіант, якби до того часу Янукович запропонував якийсь варіант виходу з цієї ситуації. Бо, звичайно, поки в Україні є політв'язні, поки в Україні за політичними мотивами переслідують опозицію, це надзвичайно негативний фон, який і створює ризик власне українській євроінтеграції", - переконаний нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада обрала найгіршу з можливих тактик спілкування з Європою

"Янукович тут повинен для себе вибрати: чи він хоче бути просто прислугою двох лідерів, які сьогодні сидять у Кремлі, чи він бачить для держави українське майбутнє. Я сподіваюся, що до 19 грудня проблему (з Тимошенко) буде розв'язано. Наскільки він зможе піти на ці кроки - це сьогодні прогнозувати дуже важко", - наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія радить Києву пошвидше створити належні політичні умови

Парубій нагадав, що до підписання угоди залишилося трошки більше 10 днів і, за його словами, ця невизначеність нашої держави дуже критична.

Зараз ви читаєте новину «Янукович має визначити: бути прислугою двох лідерів у Кремлі, чи йти до Європи - Парубій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути