вівторок, 06 грудня 2011 17:05

Поки лідери опозиції за гратами, Угода про асоціацію малоймовірна - посол

Поки лідери опозиції за гратами, Угода про асоціацію малоймовірна - посол

Поки лідери української опозиції знаходяться за гратами, країни-члени Євросоюзу навряд чи підпишуть і ратифікують Угоду про асоціацію з Україною, вважає посол Великобританії в Україні Лі Тернер.

"Події, які відбувалися протягом останніх шести місяців, зокрема, арешт і ув'язнення лідерів опозиції в результаті проведення недосконалих судових процесів, виходять за рамки демократичних норм. Саме тому Сполучене Королівство та інші країни-члени ЄС чітко заявили про те, що якщо опозиційні лідери, позбавлені волі в результаті недосконалих судових процесів, не будуть звільнені і якщо вони не зможуть брати участь у політичній діяльності, то навряд чи країни-члени ЄС підпишуть і ратифікують Угоду про асоціацію і про глибоку всеохоплюючу зону вільної торгівлі", - сказав Тернер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саміт Україна-ЄС буде технічним - експерт

За словами дипломата, якщо ситуація не зміниться і Україна не отримає величезні переваги від Угоди про асоціацію і ЗВТ, то це стане "для України катастрофою". "Замість того щоб стати на прямий шлях до глибшої євроінтеграції, країна ризикує опинитися в сірій зоні між ЄС і колишнім Радянським Союзом", - підкреслив Тернер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС: з ЄС вирішили всі питання, окрім перспективи членства

Він додав, що якщо засуджені та ув'язнені лідери української опозиції будуть звільнені і зможуть брати участь у політичній діяльності, що буде свідчити про серйозність намірів України щодо захисту та розвитку демократії, то "двері до підписання та ратифікації Угоди про асоціацію і ЗВТ буде відкрита" .

Зараз ви читаєте новину «Поки лідери опозиції за гратами, Угода про асоціацію малоймовірна - посол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути