вівторок, 22 січня 2013 21:22

Якщо уряд не буде ефективним, влітку його змінять кардинально - нардеп

Якщо уряд не буде ефективним, влітку його змінять кардинально - нардеп
Григорій Заболотний Фото: gazeta.ua

Теперішньому уряду треба дуже гарно працювати. Якщо він не буде ефективним, то матиме дуже коротке майбутнє. І до літа його змінять кардинально. Про це 22 січня на прес-конференції у Вінниці сказав народний депутат Григорій Заболотний.

Він зазначив, що керування областей міністерствами не зможе значно поліпшити ситуацію.

"Вінниччину доручили Міністерству соціальної політики. Але воно працює в жорстких рамках. На соціальні програми потрібні гроші. А де їх взяти, якщо в бюджеті їх немає? Можливо, Міністерство буде надавати якусь методичну допомогу. Взагалі, там працює багато людей, яким потрібно ще вчитися. І до міністра Наталії Королевської в мене тепер немає поваги. Раніше була", - зазначив він.

Звернув увагу на те, що в бюджеті не передбачено жодної стрічки на підтримку сільського господарства.

"За останні 2 роки не було ніяких дотацій. Не підтримана жодна програма. Але наша міжфракційна група "Вінниччина" не хоче одразу воювати. Будемо шукати компроміси. Якщо змін в бюджет не внесуть, будемо посилати офіційні запити, критикувати. Адже сьогодні ціна на цукор — 4, 20 . ЇЇ порівняли з ціною на крупу, яку вирощують 3 місяці. А цикл виготовлення цукру — 1, 5 року. Кожного року зменшується кількість заводів. А ті, хто працює, отримали 100 мільйонів збитків", - наголосив.

Для цукрозаводів є вихід — перейти на виробництво біопалива, етанолу.

"Але це складний процес, на який потрібні кошти. Для всього потрібні кошти. Громадяни не працюють, не поповнюється бюджет. Нам не потрібно вивозити сировину за кордон. Потрібно у нас забезпечити її глибоку технологічну переробку. В цьому я згоден з Фірташем, який якраз виступав з цього приводу перед Азаровим. За кордоном на нашій сировині накручують 300 відсотків і привозять до нас. Це нерозумна політика. Ми вже переходимо до екстенсивного виробництва, коли агроструктура виживає за рахунок площ, а не за рахунок якості та ефективності. Підвищення агроподатку взагалі призведе до аукціону земель", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Якщо уряд не буде ефективним, влітку його змінять кардинально - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути