вівторок, 22 січня 2013 19:07

"Якщо знімуть депутатську недоторканність, ніхто з опозиції рота не відкриє" - Заболотний

"Якщо знімуть депутатську недоторканність, ніхто з опозиції рота не відкриє" - Заболотний
Григорій Заболотний Фото: gazeta.ua/Тетяна Щербатюк

Депутатів не потрібно позбавляти недоторканності. Так вважає народний депутат Григорій Заболотний.

"Я завжди виступав за те, щоб з народних депутатів зняти депутатську недоторканість. Але коли поспілкувався з іншими депутатами в кулуарах, зрозумів, що імунитет треба залишити", - про це на прес-конференції у Вінниці 22 січня сказав Заболотний.

Він згадав слова В'ячеслава Чорновола про те, що нардеп в стінах парламенту може будь-що говорити і нічого йому за це не буде.

"А якщо недоторканість знімуть, то з опозиції ніхто рота не відкриє. Бо в них потім можуть початись проблеми. Наслідки будуть зрозуміло які", - зауважив він.

Розповів, що роботу парламенту поки що не можна назвати ефективною.

"Це скоріше тренування м'язів. Бачу, що деякі нардепи прийшли у вишиванках і светрах. Значить, будуть блокувати трибуну. Вишиванки одягають, бо їх важко розірвати. А в светрах ґудзиків немає. Думаю, що найкраще було б домовлятися. Але кожна фракція сповідує свою ідеологію, кожен вимагає свого. Правда, у Верховній Раді я по-іншому оцінив хлопців із "Свободи". Вони не ставлять питання, вони вимагають дотримання закону. Щоб ніхто чужі кнопки не нажимав. Стоять між рядами, не дають голосувати. Вимагають, щоб оголосили всіх відсутніх і заблокували їх кнопки. А найкраще ввести сенсорну кнопку, щоб лівою її тримали, а правою голосували", - наголосив Заболотний.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо знімуть депутатську недоторканність, ніхто з опозиції рота не відкриє" - Заболотний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути