понеділок, 11 березня 2013 13:32

Яценюку радять вдягнути джинси і йти до людей

Яценюку радять вдягнути джинси і йти до людей
Тарас Березовець Фото: radiosvoboda.org

У опозиції немає потенціалу, аби вивести народ на вулицю для повстання проти влади. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Тарас Березовець.

"Не можна оголосити повстання, сидячи в кабінеті за офісним столом за кілька тисяч доларів і при цьому попиваючи віски. Для цього треба спуститися до людей, одягти джинси, зняти дорогі прикраси і піти в народ. Зараз українці вважають, що на виборах довірили опозиційним партіям вирішувати проблеми. У суспільстві немає критичної маси, яка б могла поміняти владу", - зазначив він.

За словами експерта, дострокові президентські та парламентські вибори можливі лише за кризового варіанту розвитку подій - дефолту, колапсу економіки чи якогось природного лиха. "У 2007 році спрацював сценарій дочасних виборів до парламенту через усвідомлення Ющенком загрози втрати влади. Це відбулося під тиском соратників, насамперед Тимошенко. Сьогодні таких соратників у Януковича немає", - зауважив Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР розблокує Раду, якщо Янукович і Азаров прозвітують у парламенті - депутат

Політтехнолог вважає, що блокування Верховної Ради президенту нічим не загрожує. "Для нього це позитив, бо опозиція сама себе закрила в парламенті і локалізувала. В такому разі можуть спокійно працювати Адміністрація президента та Кабмін. Янукович може видати Указ про розпуск парламенту не обов'язково після тридцятиденного блокування. Може це зробити через дев'ять місяців чи півтора роки. Найбільш зручний момент для нього — перед президентськими виборами, аби взагалі прибрати опозицію. Для неї тоді будуть серйозні ризики. Поза парламентом можуть виникнути рухи, які діятимуть радикальніше, аніж нинішня опозиція. Нізвідки можуть з'явитися авторитарні лідери. Для влади може бути ризиком те, що вона не зможе обпертися на силові структури, на що розраховує. Тоді вони не будуть здатні захистити не тільки себе, а й конституційний лад та порядок на вулиці", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Яценюку радять вдягнути джинси і йти до людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути