неділя, 01 жовтня 2023 18:20

Вибори у Словаччині: лідер партії Hlas зробив суперечливі заяви про допомогу Україні

Вибори у Словаччині: лідер партії Hlas зробив суперечливі заяви про допомогу Україні
Петер Пеллегріні, лідер соціал-демократичної партії Голос (Hlas), яка посіла третє місце на парламентських виборах у Словаччині, зайняв двоїсту позицію щодо військової допомоги Україні. Фото: Getty Images

Петер Пеллегріні, лідер соціал-демократичної партії Голос (Hlas), яка посіла третє місце на парламентських виборах у Словаччині, зайняв двоїсту позицію щодо військової допомоги Україні.

Він заявив, що військова допомога Україні "більше не є проблемою", оскільки Словаччині "нема чого відправляти". Про це повідомило місцеве видання Dennik N.

Також він виступив за те, щоб новий уряд провів максимально ретельну перевірку законності попередніх поставок зброї Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Словаччині на виборах перемагає партія проросійського прем'єра

Водночас Пеллегріні заявив, що підтримує комерційні контракти на виробництво зброї та боєприпасів, які укладають словацькі збройові заводи.

Він сказав, що вважає "важливим, щоб у людей були робочі місця", і не він вирішує, чи піде ця продукція в Україну, чи в інші країни.

До проведення виборів у Словаччині колишній прем'єр Пеллегріні та його партія виступали за продовження допомоги Україні.

1 жовтня на парламентських виборах у Словаччині після підрахунку майже всіх голосів перемогла антиукраїнська партія Smer-SD на чолі з експрем'єром Робертом Фіцо. Вона набрала 23,29% голосів.

Друге місце посіла проєвропейська ліберальна партія Прогресивна Словаччина на чолі з Міхалом Шимечком. Вона отримала 17,07% голосів.

Партія Голос експрем'єра Петера Пеллегріні опинилася на третьому місці, отримавши 14,96% голосів.

Зараз ви читаєте новину «Вибори у Словаччині: лідер партії Hlas зробив суперечливі заяви про допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути