понеділок, 13 травня 2013 12:10

"Вся українська влада знає, що ми бажаємо відвідати Тимошенко", - посли США і ЄС сподіваються, що їх пустять до екс-прем'єра

"Вся українська влада знає, що ми бажаємо відвідати Тимошенко", - посли США і ЄС сподіваються, що їх пустять до екс-прем'єра
Фото: zn.ua

Посол США в Україні Джон Теффт та голова представництва ЄС в Україні Ян Томбіньський не змогли потрапити раніше до екс-прем'єра через травневих свят.

Посол США в Україні Джон Теффт сподівається, що після травневих свят Держпенітенціарна служба України (ДПтС) дозволить йому та голові представництва ЄС в Україні Яну Томбіньського відвідати екс-прем'єра Юлію Тимошенко *, повідомляє ZN.ua.

"Ми дуже сподівалися, що нам вдасться відвідати пані Тимошенко ще до свят, проте, як нам повідомили, через свята це не могло статися", - сказав Теффт.

У зв'язку з цим дипломат сподівається, що таке рішення ДПтС видасть найближчим часом.

"Вся українська влада знає, що ми бажаємо відвідати Тимошенко", - резюмував американський дипломат.

Як повідомлялося, 30 квітня ЄСПЛ визнав незаконність арешту Юлії Тимошенко, але не знайшов порушення прав щодо її скарги на застосування катувань. У той же час юристи та політики по-різному інтерпретували, встановив Чи суд політичну мотивацію арешту.

Зокрема, захист Юлії Тимошенко заявив про намір домагатися звільнення екс-прем'єра з-під варти з урахуванням рішення Євросуду з прав людини, "який визнав політично мотивоване переслідування".

У свою чергу, генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що рішення ЄСПЛ не вимагає звільнення

Зараз ви читаєте новину «"Вся українська влада знає, що ми бажаємо відвідати Тимошенко", - посли США і ЄС сподіваються, що їх пустять до екс-прем'єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути