субота, 11 травня 2013 17:31

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко помилують, якщо в неї буде невиліковна хвороба і вона помиратиме - Колесніченко

Тимошенко помилують, якщо в неї буде невиліковна хвороба і вона помиратиме - Колесніченко
Колесніченко бачить можливість помилування Тимошенко лише в разі близькості її смерті. Фото: inpress.ua

Народний депутат України від Партії регіонів Вадим Колесниченко у коментарі УНН висловив думку, що питання помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко залежить від того, яким чином будуть завершені судові процеси.

"Вона зробила цю заяву (Ганна Герман щодо помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко - ред.) як жінка, а як юрист, безумовно, я таку заяву не можу підтримати, бо все залежить від того, як буде завершено судове слідство і які будуть звинувачення. Якщо у пані Тимошенко буде невиліковна хвороба і вона буде помирати, то, безумовно, в такому випадку Президент має можливість помилування. Але ми розуміємо, що доки Юлія Тимошенко не бажає брати участь в судових засіданнях по двох кримінальних справах, немає про що, навіть, мову вести. Якщо вона брала участь у замовленні вбивства, то про яке помилування може йти мова. Потрібно, щоб спочатку було завершене слідство по двох судових справах, які знаходяться у суді", - сказав співрозмовник агентства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу вигідне помилування Тимошенко, а опозиції комфортніше без екс-прем'єра - експерт

Він також наголосив на тому, що "якщо в суді буде доведена її причетність до замовлення вбивства депутата Щербаня, жодного помилування не може бути".

"Якщо ж не буде доведена її провина і суд визнає її невинуватою щодо замовлення вбивства і щодо несплати податків, на цей час вона вже половину терміну відбуде і там з'являється можливість розглянути питання щодо помилування. Для цього їй потрібно брати участь у судових процесах. Президент чітко з цього приводу сказав – поки не завершені судові процедури, про жодне помилування й мови не може бути", - резюмував Колесніченко.

Як повідомлялося, позаштатний радник Президента Ганна Герман в ефірі радіо "Свобода" сказала про те, що Президент Віктор Янукович за першої можливості скористається своїм правом на помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Герман зазначила, що вірить у милість президента і "в те, що прийде час, коли він зможе застосувати своє право на помилування і стосовно Юлії Володимирівни".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко помилують, якщо в неї буде невиліковна хвороба і вона помиратиме - Колесніченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

576

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути