неділя, 12 травня 2013 12:09

Колесніченка звинуватили у пониженні російської мови: "Така людина не має бути в російській русі"

Колесніченка звинуватили у пониженні російської мови: "Така людина не має бути в російській русі"
Фото: zz.te.ua

Депутат Верховної Ради від Партії регіонів Вадим Колесніченко посварився у присутності журналістів з ялтинським громадським діячем Анатолієм Лосем.

Це сталося на круглому столі у Севастополі, де обговорювалися причини кризи проросійського руху півострова, повідомляє "Новий Регіон".

Колесніченко почав свій виступ, не погодившись з думкою про те, що російські організації Південно-Сходу повинні чинити тиск на Партію регіонів, щоб та виконувала свої передвиборчі обіцянки.

"Я не бачу сенсу чинити тиск взагалі на будь-яку партію. ??Завдання організацій - створювати громадську думку, - сказав "регіонал". - В Україні сьогодні зареєстровано близько 1000 нібито російських і російськомовних організацій. А працюють - всього кілька десятків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко помилують, якщо в неї буде невиліковна хвороба і вона помиратиме - Колесніченко

"Ідея створення російської партії безперспективна", - також заявив він, додавши, що в нинішніх умовах безперспективна і ідея референдуму про надання російській мові статусу другої державної в Україні, оскільки плебісцит без належної підготовки може бути програний.

Колесніченко також заявив, що прийнятий мовний закон цілком дозволяє домагатися відкриття російських класів у школах - просто батьки не пишуть відповідні заяви, а громадські організації не роз'яснюють громадянам їхні права. Ці слова Колесніченка викликали обурення ялтинського громадського активіста Анатолія Лося.

"Мене називають патріархом російського руху Криму! Я хотів би сказати цій людині, яка бігала у вишиванці", - викрикнув Лось Колесніченку.

"Пан Лось! Ви - брехун!" - запротестував у відповідь "регіонал".

"Це не ви бігали у вишиванці? Це не ви знизили статус російської мови? Не згодні?! Подайте на мене до суду! Така людина не має права бути у російській русі", - продовжував Лось.

"Не буду я з вами судитися - ще папір псувати!" - сказав Колесніченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історик пояснив, чому Колесніченко потрапив у наукову халепу через антигітлерівську коаліцію

Виступаюча згодом голова "Російської общини Севастополя" Раїса Телятникова завуальовано приєдналася до критики Колесніченко, закликавши "не брати в керівники людей, які народилися в Умані, і для яких Росія - абсолютно порожній звук". "Такі лідери вбудовані в систему української держави та є маріонетками української влади", - розвинув думку Телятникової екс-депутат парламенту Криму Роман Гречаник.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченка звинуватили у пониженні російської мови: "Така людина не має бути в російській русі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути