пʼятниця, 13 січня 2012 11:36

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Уся історія ув'язнення Тимошенко - наслідок свавілля українського диктатора"

"Уся історія ув'язнення Тимошенко - наслідок свавілля українського диктатора"

Всі персонажі нашої опозиції ризикують опинитися в одній в'язниці під Харковом чи в Києві. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив культуролог Вадим Скуратівський.

"Опозиція перестала об'єднуватися з часів Французької революції. Річ у тім, що тоталітарна структура завжди так-сяк функціонує, а ті, хто їй противляться - безперестанку сваряться. Скажімо, у 1920-х сварилася німецька опозиція - комуністи, ліберали, соціал-демократи. Доки її не помирили націонал-соціалісти, кинувши разом у тюрми. Так само всі персонажі нашої опозиції ризикують опинитися в одній в'язниці під Харковом чи в Києві", - наголосив він.

Наприкінці 2011 року колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко написала два відкриті листи. Перший адресувала лідерам опозиційних партій. Закликала їх об'єднатися перед парламентськими виборами 2012-го в єдиний список на основі нейтральної партії та разом висунути кандидатів у мажоритарних округах. У другому, названому "Листом диктатору", дала президенту Вікторові Януковичу шість порад, як уникнути фатальних помилок, зберегти країну і власне обличчя.

"Уся історія ув'язнення Тимошенко - наслідок свавілля українського диктатора. Тому припускаю, що її лист до Віктора Януковича спричинив етапування до Харкова", - зауважив Скуратівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихід Тимошенко з в'язниці зламає всі плани влади на вибори - політолог

Культуролог підкреслив, що не важливо, до кого напише наступні листи Юлія Тимошенко.

"Важливо, як ми на них зреагуємо. А ми зараз не реагуємо. Потрібен час для накопичення суспільної енергії. Коли її буде досить, тоді ми й побачимо реакцію суспільства на дії влади", - наголосив він.

Думки інших експертів щодо відкритих листів Тимошенко читайте у новому номері журналу "Країна" № 1 (104) за 12 січня 2012 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Уся історія ув'язнення Тимошенко - наслідок свавілля українського диктатора"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути