пʼятниця, 27 вересня 2013 10:50

Всі переслідування проти мене припинені, перебування у Чехії тимчасове - Данилишин

Всі переслідування проти мене припинені, перебування у Чехії тимчасове - Данилишин
Фото: obozrevatel.com

Всі переслідування щодо колишнього міністра економіки Богдана Данилишина були припинені.

Відповідну заяву зробив Данилишин в інтерв'ю чеській газеті Pr?vo.

"Я ніколи не казав, що не повернусь. Я завжди підкреслював, що для мене перебування в Чехії є періодом, який мені не без благословення згори уможливив працювати над собою. За цей час я багато дізнався про європейські структури, адміністративну і господарську діяльність, про управління на урядовому і міжурядовому рівнях. Отримані знання матиму можливість – як тільки настане час – використати в Україні. Я займаюся питаннями місії України в ЄС, можливостями співпраці з Митним союзом, у якому Київ отримав статус спостерігача", - заявив Данилишин.

За словами колишнього міністра економіки, останні разі його допитували у якості свідка. "Допит стосувався моїх справ, добудови летовища "Бориспіль" та решти. Але всі переслідування були припинені. Нині у мене немає з українськими органами жодних проблем", - вважає Данилишин.

Богдан Данилишин — український економіст, доктор економічних наук, професор, академік НАН України (2009), голова Ради з вивчення продуктивних сил України (РВПС) НАНУ, міністр економіки України (2007-2010), член ГО "Рада конкурентоспроможності України".

В серпні 2010 року був оголошений у внутрішньодержавний і міжнародний розшук за обвинуваченням у нанесенні збитків державі. 19 жовтня 2010 його затримали на території Чехії за запитом Інтерполу. Нагадаємо, 5 вересня в Чехії проводився допит Богдана Данилишина на вимогу українських правоохоронців. Колишній міністр економіки України допитувався у якості свідка по двох кримінальних справах. На початку 2011 року Чехія надала Данилишину політичний притулок.

Зараз ви читаєте новину «Всі переслідування проти мене припинені, перебування у Чехії тимчасове - Данилишин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути