пʼятниця, 27 вересня 2013 09:52

"Економічні війни" – короткозора політика Кремля - Данилишин

"Економічні війни" – короткозора політика Кремля - Данилишин
Фото: grominfo.net

Економічні важелі впливу, які Росія застосовувала проти України, щоб відмовити Київ від підписання Угоди пор Асоціацію – свідчення короткозорої політичної гри.

Відповідну заяву зробив колишній міністр економіки Богдан Данилишин в інтерв'ю чеській газеті Pr?vo.

"З боку Росії це є короткозора політика. Москва повинна чітко зрозуміти, що Київ уже свої стратегічні пріоритети визначив. Президент Янукович заявив, що для України інший напрямок, ніж європейська інтеграція, не існує. Російська сторона цю тезу має прийняти як факт і крокувати далі. Втім, Київ ще вирішив, що хоче з Росією співпрацювати в межах Митного союзу у форматі 3+1. До того ж, немає достатньо активованих механізмів, які передбачає договір про вільну торгівлю між Україною і Росією", - заявив Данилишин.

За словами колишнього міністра, Москва так само може почати переговори про зону вільної торгівлі з ЄС.

"Москві також ніхто не забороняє почати переговори про зону вільної торгівлі з ЄС. У цьому, як на мене, зацікавлений і Європейський Союз, тому що Росія, подібним чином як і Україна, представляють великий ринок", - відзначив Данилишин.

Богдан Данилишин — український економіст, доктор економічних наук, професор, академік НАН України (2009), голова Ради з вивчення продуктивних сил України (РВПС) НАНУ, міністр економіки України (2007-2010), член ГО "Рада конкурентоспроможності України".

В серпні 2010 року був оголошений у внутрішньодержавний і міжнародний розшук за обвинуваченням у нанесенні збитків державі. 19 жовтня 2010 його затримали на території Чехії за запитом Інтерполу.

Нагадаємо, 5 вересня в Чехії проводився допит Богдана Данилишина на вимогу українських правоохоронців. Колишній міністр економіки України допитувався у якості свідка по двох кримінальних справах. На початку 2011 року Чехія надала Данилишину політичний притулок.

Зараз ви читаєте новину «"Економічні війни" – короткозора політика Кремля - Данилишин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути