четвер, 05 вересня 2013 13:32

У ГПУ розповіли, що Данилишина допитають в Чехії в якості свідка

У ГПУ розповіли, що Данилишина допитають в Чехії в якості свідка
Фото: segodnya.ua

Богдана Данилишина допитуватимуть у Чеській Республіці в якості свідка.

Інформацію про це підтвердила заступник Генерального прокурора України, яка курує міжнародно–правовий напрямок, Лілія Фролова.

"У статусі свідка", - повідомила Фролова, відповідаючи на запитання про те чи відповідає дійсності неофіційна інформація з МЗС України, що Данилишина допитуватимуть у якості свідка.

Нагадаємо, раніше Фролова повідомила, що сьогодні, 5 вересня, що планується проведення допитів Данилишина. "Чехія погодилася виконати наше міжнародно-правове доручення в рамках декількох кримінальних проваджень. Тому, сьогодні наша група слідчих працює на території Чехії", — сказав вона.

За її словами, допити Данилишина так само заплановані. Допит буде проводитися чеськими правоохоронцями. Але українські слідчі будуть присутніми. Що стосується можливої ??тривалості допитів Фролова уточнила , що повернення групи заплановано на кінець наступного тижня.

В серпні 2010 року був оголошений у внутрішньодержавний і міжнародний розшук за обвинуваченням у нанесенні збитків державі. 19 жовтня 2010 його затримали на території Чехії за запитом Інтерполу. На початку 2011 року Чехія надала Данилишину політичний притулок. 1 березня МВС поінформувало, що кримінальне провадження щодо колишнього міністра економіки в уряді Юлії Тимошенко Данилишина закрито у кінці 2012 року у зв'язку з відсутністю складу злочину, і він знятий з міжнародного розшуку.

Зараз ви читаєте новину «У ГПУ розповіли, що Данилишина допитають в Чехії в якості свідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути