четвер, 26 січня 2012 16:36

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Чоловік Тимошенко поскаржився чехам на "жахливі суди" в Україні

Чоловік Тимошенко поскаржився чехам на "жахливі суди" в Україні

Голова міжнародної громадської організації "Батьківщина", чоловік екс-прем'єр-міністра України Олександр Тимошенко та члени української громади Чехії зустрілися з групою громадських діячів Чеської Республіки на чолі з сенатором Яроміром Щетиною.

Як повідомила прес-служба "Батьківщини", учасники зустрічі акцентували увагу на порушенні прав і свобод в Україні та "жахливих судових процесах" в Україні.

Тимошенко підкреслив, що необхідність його звернення до представників Сенату  викликана ситуацією, яка склалася в Україні з демократією, верховенством права та дотриманням основоположних прав і свобод людини.

Було відзначено, що після приходу до влади нового президента Віктора Януковича "політичний розвиток України з кожним днем набуває дедалі більш загрозливих для демократії ознак".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти Олександра Тимошенко поновили кримінальну справу

Учасники зустрічі вважають, що доцільно звернутись  до парламентаріїв країн Європейського Союзу та США із закликом дати офіційну оцінку чинникам, що загрожують розвитку демократії в Україні; жорстко засудити політично вмотивовані переслідування опозиції; звернутися до президента України з клопотанням вжити всіх можливих заходів для негайного звільнення з ув'язнення Тимошенко, припинення кримінальних справ проти членів попереднього уряду - Юрія
Луценка, Богдана Данилишина, Валерія Іващенка та інших.

Також політики вважають за необхідне сформувати делегації своїх представників для спостереження за парламентськими виборами в Україні у 2012 році.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік Тимошенко поскаржився чехам на "жахливі суди" в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути