четвер, 26 січня 2012 12:17

ПАРЄ попросить Януковича зробити все для звільнення Тимошенко та Луценка

ПАРЄ попросить Януковича зробити все для звільнення Тимошенко та Луценка

Півтора десятка поправок підготовлено до резолюції ПАРЄ "Функціонування демократичних інститутів в Україні", яку асамблея має ухвалити сьогодні ввечері.

Зокрема, йдеться про Юлію Тимошенко та інших колишніх урядовців.

"...Асамблея просить Президента України задіяти всі легальні наявні в нього засоби для звільнення цих колишніх урядовців та дозволити їм брати участь у наступних парламентських виборах", - таке речення пропонує внести до резолюції низка депутатів на чолі із доповідачем Моніторингового комітету по Україні, естонкою Майліс Репс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резолюція ПАРЄ оцінить роботу Януковича за 2 роки

Крім цього, пропонується додати до тексту документу таке речення:

"Асамблея також висловлює свою стурбованість щодо погіршення стану здоров'я Юлії Тимошенко та просить владу дозволити, без передумов, медичне обстеження та, якщо треба, лікування незалежними лікарями поза межами місця ув'язнення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПАРЄ все більше говорять про стан здоров'я Тимошенко і Луценка - Немиря

В остаточному тексті резолюції може з'явитися і заклик до Європейського суду з прав людини розглядати звернення до нього українських опозиційних лідерів, проти яких в Україні порушено кримінальні справи, за пришвидшеною процедурою.

Нагадаємо,сьогодні, 26 січня, ПАРЄ має оприлюднити свою резолюцію щодо ситуації в Україні. Передбачається, що цей документ матиме досить різкий характер, висловлюватиме занепокоєння перебігом справ та станом здоров'я лідерів української опозиції, які перебуватимуть за ґратами, а також наполягатиме на тому, аби Тимошенко і Луценка взяли участь у виборчій кампанії.

Зараз ви читаєте новину «ПАРЄ попросить Януковича зробити все для звільнення Тимошенко та Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути