четвер, 26 січня 2012 10:44

Яценюк передбачає, що ПАРЄ чітко висловиться щодо стану демократії в Україні

Яценюк передбачає, що ПАРЄ чітко висловиться щодо стану демократії в Україні

Лідер партії "Фронт Змін", народний депутат Арсеній Яценюк прогнозує, що резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи акцентує увагу на утисках демократичних свобод в Україні.

"Я не думаю, що вона (резолюція) буде обережною, тому що є речі, які неможливо приховати. Стоїть питання утиску демократичних свобод в Україні. У ній будуть однозначно відображені питання політичних переслідувань, у першу чергу, Юлії Тимошенко (лідер партії "Батьківщина", колишній прем'єр-міністр України) і Юрія Луценко (лідер партії "Народна самооборона", екс-міністр внутрішніх справ України), тому, я думаю, що можна очікувати досить предметної резолюції по відношенню до внутрішньої української ситуації", - сказав Яценюк в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україну".

За словами народного депутата, швидше за все, в резолюції буде пункт про майбутні парламентські вибори, зокрема "про необхідність дотримання всіх демократичних стандартів при проведенні цих виборів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАРЄ вимагатиме від України позбутись нікудишніх судів та звільнити Луценка й Іващенка

Разом з тим, Яценюк з жалем відзначив, що ніякі резолюції на нинішню українську владу не діють.

Нагадаємо,сьогодні, 26 січня, ПАРЄ має оприлюднити свою резолюцію щодо ситуації в Україні. Передбачається, що цей документ матиме досить різкий характер, висловлюватиме занепокоєння перебігом справ та станом здоров'я лідерів української опозиції, які перебуватимуть за гратами, а також наполягатиме на тому, аби Тимошенко і Луценка взяли участь у виборчій кампанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комісар РЄ з прав людини: проведення виборів без Тимошенко неприпустиме

Також є інформація, що Парламентська асамблея Ради Європи має намір констатувати відсутність незалежної судової системи в Україні та небажання її влади вдосконалювати виборче законодавство.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк передбачає, що ПАРЄ чітко висловиться щодо стану демократії в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути