середа, 25 січня 2012 15:38

Спецтема: Луценко за ґратами

У ПАРЄ все більше говорять про стан здоров'я Тимошенко і Луценка - Немиря

У ПАРЄ все більше говорять про стан здоров'я Тимошенко і Луценка - Немиря

У резолюцію ПАРЄ щодо України буде внесена поправка вжити необхідних заходів стосовно здоров'я екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, аж до міжнародного обстеження.

Про це в середу у Страсбурзі журналістам повідомив заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря, який напередодні разом з дочкою Тимошенко Євгенією зустрічався зі співдоповідачами моніторингового комітету, на підставі доповіді якого і буде прийнято резолюцію щодо України. Голосування заплановане на другу половину четверга.

"За нашою інформацією підготовлена ??поправка, яка буде вноситися від імені моніторингового комітету, в якій буде детально і переконливо виписано стан здоров'я Тимошенко і вказано на необхідність заходів, які потрібно буде зробити, включаючи міжнародне медичне обстеження і лікування, у тому числі за межами в'язниці" , - сказав Немиря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент ПАРЄ передав листа Тимошенко з обіцянками підтримувати її

"За ці два дні, які Євгенія Тимошенко і я перебували у Страсбурзі, детально обговорювалися позиції різних політичних груп і ключових депутатів, а також комітетів щодо доповіді моніторингового комітету і проекту резолюції, яка буде проголосована у четвер. Вважаємо, що вона дуже важлива з огляду на те, що базується на досить тривалому спостереженні за реальним і істотним погіршенням ситуації щодо прав людини, дотримання демократичних свобод", - додав Немиря.

За його словами, в тональності дискусії з Україною в ПАРЄ "з'явився новий елемент".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий президент ПАРЄ готується підтримати Тимошенко

"На передній план виходить гуманітарний аспект - це стан здоров'я та загроза життю Юлії Тимошенко та інших, про які ті, з ким ми зустрічали, говорили як про політичних ув'язнених. Це - новий елемент дискусії у стінах цього палацу, який сам по собі свідчить про те, що ситуація набуває характеристики режиму, який не має нічого спільного з демократією - в демократичних країнах політичних ув'язнених не буває", - охарактеризував зміну акцентів український політик.

Зараз ви читаєте новину «У ПАРЄ все більше говорять про стан здоров'я Тимошенко і Луценка - Немиря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути