середа, 21 листопада 2012 09:08

Всі міністри підуть в Раду, а Хорошковського залишать "на господарстві"

Всі міністри підуть в Раду, а Хорошковського залишать "на господарстві"
Фото: news.liga.net

Члени чинного уряду, обрані до Верховної Ради, подали президентові України Віктору Януковичу заяви про відставку. Таким чином прем'єр-міністр Микола Азаров, який очолив виборчий список Партії регіонів, віце-прем'єри і міністри виконали норму закону про вибори.

Президент підпише всі заяви без винятку, стверджують джерела, пише Коммерсант-Україна в статті Міністри обрали парламент.

Як відомо, до парламенту пройшли 8 з 18 членів уряду. У відставку подали: Микола Азаров, Сергій Тігіпко, Борис Колесніков, Дмитро Табачник, Анатолій Близнюк, Олександр Лавринович, Петро Порошенко та Віктор Балога. За даними газети, заяву написав і секретар РНБО Андрій Клюєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій: Закон про мови у дитсадках суперечить Конституції України

Всі підписані заяви про звільнення з Кабміну вже передані в адміністрацію президента. "Президент Віктор Янукович підпише всі заяви про звільнення і видасть відповідні укази. Протягом наступного тижня нинішній прем'єр, його заступники та міністри перейдуть на роботу в Раду. На час, що залишився до обрання нового складу Кабінету міністрів, "на господарстві" залишиться Валерій Хорошковський. Деякі з тих, хто пішов у парламент, повернуться в уряд, але хто це буде, зараз залежить тільки від однієї людини - Віктора Януковича", - поділився високопоставлене джерело в Кабміні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бази "біометричних" даних можуть стати небезпечними для суспільства в руках нечесних чиновників - Небоженко

У партії влади новий склад уряду також безпосередньо пов'язують з новим форматом парламентської більшості. Від цієї конфігурації залежить і те, чи стане знову пан Азаров прем'єр-міністром. "Це (прем'єрство Миколи Азарова) буде залежати від результатів переговорів про створення більшості у Верховній раді VII скликання", - підкреслив лідер парламентської фракції ПР Олександр Єфремов.

Зараз ви читаєте новину «Всі міністри підуть в Раду, а Хорошковського залишать "на господарстві"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути