Ексклюзиви
понеділок, 26 вересня 2011 20:52

"Всі менти - виродки" - націоналісти "задиміли" Львів
21

Фото: Фото: Євген Борісов

О 18:00 кілька десятків молодих людей у масках з'явилися на площі перед пам'ятником Тарасу Шевченку у Львові. Одночасно вони запалили п'ятнадцять димових шашок з усіх сторін площі та почали розкидати листівки з політичним підтекстом. Інші люди у цей час розтягували на площі банери з лозунгами: "І вражою злою кров'ю волю окропіте", "Свободу Ганненку", "Свободу політв'язням".

Акцію організувала активна націоналістична молодь Львова. Приводом для цього слугувало безпідставне звинувачення націоналіста Ігора Ганненка з міста Суми у підпалі гуртожитка з іноземними студентами.

"Хоча хлопець має стовідсоткове алібі, його все ж незаконно затримали міліціонери та довели до спроби самогубства. Ігор перерізав собі вени через знущання правоохоронців, але вижив. Таким чином молодь хоче привернути увагу людей до політичних репресій проти політично-активної частини українців", - пояснив один з учасників акції.

Площу затягнуло густим білим димом. Кілька хлопців виводили балончиками на плитці написи: "Свободу Ганненку", "А.С.А.В."("All cops are busterds", що перекладається як "Всі менти - виродки"), "Революцію не спинити", "Час настав", "Свободу Ігореві".

Через дві хвилини хлопці почали розбігатися. З диму вибіг міліціонер, тримав за светр невідомого хлопця. До міліціонера підтягнулися люди та вимагали відпустити хлопця.

Акція тривала не більше п'яти хвилин. На плитці перед пям'ятником залишився попіл від піротехнічних засобів та листівки.

Нагадаємо, у ніч з 20 на 21 вересня харківський рух "8 травня" вчинив у Харкові підпал райвідділу міліції, протестуючи таким чином проти політичних репресій та в підтримку Ганненка.

Зараз ви читаєте новину «"Всі менти - виродки" - націоналісти "задиміли" Львів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

184

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути