четвер, 01 вересня 2011 12:25

Націоналіст попросив у Януковича захисту від СБУ

Націоналіст попросив у Януковича захисту від СБУ

Активіст Соціал-національної асамблеї (СНА) Олексій Чернега заявляє, що під час перебування у Київському обласному управлінні Служби безпеки України зазнав катувань та принижень з боку правоохоронців.

За його словами, під час допитів співробітники СБУ постійно висловлювали ностальгічні думки про СРСР, КДБ та часи політичних репресій 30-х років минулого століття.

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі Асамблеї, про це йдеться у відкритому зверненні Чернеги до президента Віктора Януковича.

Активіст уточнив, що був затриманий працівниками СБУ 23 серпня приблизно о 19:00.

"Згідно врученої повістки, я був свідком по справі виявлення саморобного вибухового пристрою в м. Василькові. Відразу після затримання я був доставлений до Київського обласного управління СБ України, де тримали без пред'явлення звинувачення та без санкцій слідчого і суду до 27 серпня - тобто значно більше, ніж передбачені законом 72 години", - зауважив Чернега.

За словами націоналіста, під час обшуку в його помешканні було підкинуто невідому речовину, схожу на порох, та флеш-накопичувач з провокативною інформацією.

"Окрім того, співробітники СБУ змушували мене дати неправдиві свідчення проти моїх знайомих: а саме проти Володимира Шпару, Сергія Бевза та Ігоря Мосійчука. Після відмови давати ці неправдиві свідчення, мене, попередньо закувавши в кайдани, продовжували бити", - розповів Чернега.

Крім того, націоналіст наголосив, що під час допитів співробітники СБУ "постійно висловлювали ностальгічні думки про СРСР, КДБ та часи політичних репресій 30-х років минулого століття, які здійснювали органи НКВС-КДБ".

"Згідно їхніх слів, у ті часи нас би усіх перестріляли без суду та слідства. Співробітники СБУ, звинувачуючи нас в порушенні конституційного ладу в Україні, робили відверті заяви, в яких зневажали українську державу та український народ, а також висловлювали прагнення приєднати Україну до Російської Федерації", - зазначив активіст, додавши, що у нього забрали паспорт.

"Цією скаргою прошу Вас забезпечити мені та моїй родині безпеку, оскільки розглядаю погрози фізичної розправи та тиску з боку працівників СБ України такими, що можуть бути здійсненими. Повністю відкидаючи усі безпідставні звинувачення в причетності до терористичної або будь-яких інших протиправних дій, які б могли б зашкодити безпеці громадян України, стверджую, що відразу після оприлюднення цієї скарги я вимушений буду переховуватись", - звернувся Чернега до Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Націоналіст попросив у Януковича захисту від СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути