понеділок, 19 вересня 2011 17:04

Націоналісти вимагають не віддавати Московському патріархату Софію Київську

Націоналісти вимагають не віддавати Московському патріархату Софію Київську

Представники Конгресу українських націоналістів (КУН) організували акцію протесту проти можливої ??передачі Софії Київської у відання Московського патріархату.

Близько 10 учасників акції зібралися біля воріт Софії Київської в понеділок. Вони тримають в руках партійні прапори й один державний, а також транспаранти з гаслами "Історія Святої Софії - історія Русі-України", "Софія Київська, а не Московська".

Вони розгорнули плакат з портретом патріарха Кирила, який нібито говорить: "Хачу Софію Київську!!!". На грудях патріарха намальований значок американського долара.

У прес-службі КУН зазначають, що цією акцією організація вимагає від влади залишити за Софією Київською статус національного заповідника, щоб "зберегти унікальний пам'ятник від руйнувань і не порушити міжконфесійний мир в Україну".

Раніше перший заступник голови Державної служби з питань національної культурної спадщини Віктор Вечерський запевнив, що національний заповідник "Софія Київська" не планується передавати в управління Української православної церкви (у канонічному єднанні з Московським патріархатом).

Розпорядженням Кабінету міністрів № 552-р від 9 червня 2011 цілісний майновий комплекс Національного заповідника "Софія Київська" передано до сфери управління Міністерства культури.

Собор Софії Київської та пов'язані з ним монастирські споруди входять до списку ЮНЕСКО.

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти вимагають не віддавати Московському патріархату Софію Київську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути