Ексклюзиви
понеділок, 14 лютого 2011 13:19

Софію Київську передали під управління Мінкультури

Софію Київську передали під управління Мінкультури

Кабінет міністрів України вирішив передати комплекс історичних споруд "Софія Київська", який є частиною Національного історико-архітектурного заповідника "Києво-Печерська Лавра", до сфери управління Міністерства культури.

Про це повідомляється на сайті українського уряду в понеділок.

Міністерству фінансів доручено передати мінестерству Мінкультури відповідні бюджетні призначення на утримання та розвиток "Софії Київської".

До цього одна з найвидатніших пам'яток епохи Київської Русі, яка включена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, знаходилась у сфері управління Міністерства регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства.

"Передача "Софії Київської" в управління профільного міністерства, яке має належну науково-методичну базу та уповноважене представляти Україну в питаннях історико-культурної спадщини в міжнародних відносинах, має сприяти розвитку заповідника, проведення науково-історичних досліджень і практично зміцнити заповідний статус безцінної спадщини княжих часів", - переконані в уряді.

Крім того, прес-служба уряду повідомила, що в сферу управління Міністерства культури передано Національний меморіальний комплекс "Биківнянські могили".

У повідомленні наголошується, це зроблено для ефективного розвитку національного комплексу, науково-методичного забезпечення історичних досліджень та музеєфікації меморіалу. "Також поставлено завдання щодо розвитку туристичної інфраструктури, з тим, щоб меморіал, що нагадує про злочини тоталітарного режиму, був доступний для більшої кількості відвідувачів", - підкреслили в прес-службі.

Раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров висловився за те, щоб музеї та заповідники перебували у сфері управління профільного міністерства, яке має забезпечити їх збереження і розвиток.

Проти передачі "Софії Київської" у відання Міністерства культури виступили деякі політики і співробітники самого заповідника.

Зараз ви читаєте новину «Софію Київську передали під управління Мінкультури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі