Ексклюзиви
вівторок, 08 лютого 2011 16:49

Наливайченко став на захист "Софії Київської"

Наливайченко став на захист "Софії Київської"

Влада неминуче отримає широкий громадський опір, якщо продовжуватиме чинити дії, які ведуть до знищення національних культурних пам'яток світового значення та передачі їх у підпорядкування Московського патріархату.

Про це заявив голова політради партії "Наша Україна" Валентин Наливайченко.

Як повідомили у прес-службі "Нашої України", Наливайченко зазначив, що у Києві очевидна послідовність промосковської політики влади: виселення з Києво-Печерської лаври національних музеїв, дозвіл на побудову на місці Десятинної церкви нового храму Московського патріархату, спроба змінити статус Софії Київської.

"І як громадянин, і як політик я повністю поділяю стурбованість працівників Національного заповідника "Софія Київська" та громадськості щодо планів передачі цієї пам'ятки під незрозумілим приводом "удосконалення системи управління культурною спадщиною" у підпорядкування Мінкультури України. Це при тому, що саме чиновники з цього відомства фактично дали згоду на витіснення національних музеїв з території Києво-Печерської лаври", - сказав Наливайченко.

На його думку, передача Софії Київської у підпорядкування Міністерства культури може призвести до відновлення незаконної забудови території, прилеглої до національного заповідника, проти якої вже роками бореться культурна громадськість.

"Софія Київська, як і історичні залишки фундаментів Десятинної церкви, мають бути збережені як наш соборний культурний скарб та символ духовної єдності України, а не стати об'єктом конфесійних уподобань нинішньої влади та причиною міжконфесійного напруження в Україні", - підкреслив "нашеукраїнець".

Раніше народні депутати від "Нашої України" вже направляли депутатський запит до генпрокурора України Віктора Пшонки з приводу тиску на священників Української православної церкви Київського патріархату з метою змусити їх перейти в УПЦ Московського патріархату.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко став на захист "Софії Київської"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути