Ексклюзиви
вівторок, 01 лютого 2011 15:43

"Наша Україна" розкрила "антисоціальні" наміри Азарова

"Наша Україна" розкрила "антисоціальні" наміри Азарова

Президія політичної ради партії "Наша Україна" заявляє про те, що зареєстрований урядом законопроект №7562 "Про гарантії держави щодо виконання рішень суду" є нічим іншим, як "механізмом для обмеження та скасування існуючих соціальних гарантій громадян".

Як повідомила прес-служба "Нашої України", представники цієї політсили відзначили, що ця законодавча ініціатива уряду Миколи Азарова є "яскравим проявом антисоціального характеру політики влади та відвертим порушенням української Конституції".

За словами "нашеукраїнців", прикриваючись вирішенням проблеми невиконання судових рішень, уряд у цьому законопроекті створює "універсальний механізм обмеження чинних соціальних гарантій", встановлених для різних категорій громадян: ветеранів війни, громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей війни, ветеранів праці, громадян похилого віку, жертв нацистського та комуністичного режимів та інших.

Політики нагадали, що згідно із законопроектом порядок і розмір соціальних виплат в кожному році буде встановлювати Кабінет Міністрів з врахуванням реальних фінансових можливостей держави.

"На практиці це означатиме щорічне скорочення соціальних гарантій під приводом дефіциту бюджетних коштів. Збільшивши в держбюджеті на 2011 рік видатки на фінансування власних потреб майже на 40%, уряд цинічно планує обмежити державну підтримку соціально незахищених громадян", - йдеться у заяві.

"Наша Україна" наголошує, що рівень соціальних гарантій, відповідно до 92 статті Конституції, визначається виключно законами, а їх "ручне регулювання" урядом є неприпустимим в правовій державі.

З огляду на названі причини опозиційна партія вимагає зняти законопроект №7562 з розгляду Верховної Ради України як "неконституційний і антинародний".

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" розкрила "антисоціальні" наміри Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути