вівторок, 06 листопада 2012 21:55

ВР мала б прийняти закон щодо повторних виборів замість постанов - ЦВК

ВР мала б прийняти закон щодо повторних виборів замість постанов - ЦВК
За словами Магери, в ЦВК постанови Ради сприймають лише як рекомендації. Фото: compromat.ua

Верховна Рада України мала б прийняти спеціальний закон щодо повторних виборів замість постанов.

Про це на брифінгу сказав заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера, коментуючи рішення ВР про створення тимчасової слідчої комісії з рослідування фактів фальсифікацій, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Законодавчих змін не внесено. Є дві постанови парламенту, але я гадаю, що кожну з них треба прийняти до уваги. Однак це рекомендації, оскільки члени ЦВК і сама комісія керуються в своїх діях виключно законом", - сказав Магера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На округах, де оброблені не всі протоколи підрахунок ведеться ненормально - Магера

Він також зауважив, що ЦВК зверталася до парламенту, щоб той законодавчо врегулював питання щодо повторних виборів. За словами Магери, ВР могла чи розширити підстави для проведення перевиборів у чинному законі "Про вибори народних депутатів", або прийняти разовий закон спеціально для проведення повторних виборів на проблемних дільницях. Бо така практика вже використовувалася в 2004 році.

"Якщо закону не буде до 12 листопада, ми виходитимемо з діючого законодавчого регулювання й відносно призначення повторних виборів, і щодо встановлення результатів виборів. Ми маємо протоколи по багатьох одномандатних округах, протоколи з ДВК. Будемо їх ретельно аналізувати, вивчатимемо інші матеріали, аналізуватимемо рішення судів і в сукупності робитимемо якийсь загальний висновок щодо цього питання", - підкреслив Магера.

Зараз ви читаєте новину «ВР мала б прийняти закон щодо повторних виборів замість постанов - ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути