вівторок, 06 листопада 2012 16:45

Перевибори - єдиний варіант компромісу, який міг запропонувати за нинішніх умов ЦВК - Фесенко

Перевибори - єдиний варіант компромісу, який міг запропонувати за нинішніх умов ЦВК -  Фесенко
Володимир Фесенко каже, що ультиматум опозиції - ідеалістичний. Фото: liga.net

За нинішніх умов Центрвиборчком не міг виконати ультиматум опозиції про визнання перемоги опозиційних кандидатів на проблемних округах, тому призначив перевибори.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Володимир Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постанову опозиції про фальсифікації на виборах назвали неконкретною та вибірковою

"Для опозиції варіант з перевиборами - теж прийнятний, - наголошує експерт. - Так, це невиконання їх вимог. Але давайте поставимо питання, чи могла ЦВК виконати їх вимоги? У будь-якій нормальній цивілізованій країні, нібито так. Враховуючи політичне протистояння, боротьбу партійних інтересів, факт, що більшість членів ЦВК — представники ПР та їх союзників, очікувати, що така ЦВК прийме ультиматум опозиції, ідеалістично. Максимум, що могла зробити ЦВК — це ухвалити компромісне рішення про перевибори. Такий варіант дозволяє закон. І цей варіант дуже по формі нагадує рішення Верховного суду про переголосування другого туру президентських виборів. Це єдиний варіант компромісу, який міг запропонувати за нинішніх умов ЦВК".

Водночас, Фесенко застеріг опозицію від необдуманих кроків.

"Якщо нічого не робити, то криза буде продовжуватись і вона або перекинеться на вулиці, буде продовження протистояння біля Центрвиборчкому, або у Верховну Раду", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиції доведеться миритися з будь-яким рішенням влади щодо перевиборів - політолог

За словами експерта, поведінка опозиції свідчить про бажання зберегти обличчя перед виборцями. "Опозиція критикує, бо їм треба тримати обличчя перед своїми виборцями. Тому різні точки зору, різний ступінь радикалізму".

Нагадаємо, що вчора лідери опозиції заявили про те, що готові на перевибори по окремим округам, де неможливо встановити результат виборів. Сьогодні у зверненні "Батьківщина" наголосила, що не визнає рішення ЦВК щодо перевиборів.

Зараз ви читаєте новину «Перевибори - єдиний варіант компромісу, який міг запропонувати за нинішніх умов ЦВК - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути