понеділок, 28 січня 2013 12:32

Вовки починають їсти один одного — експерт про можливий розкол партії влади

Вовки починають їсти один одного — експерт про можливий розкол партії влади
Фото: pohlyad.com

Те, що представник Партії регіонів Нестор Шуфрич звинуватив міністра енергетики Едуарда Ставицького в незаконному призупиненні ліцензії компанії "Нафтогазвидобування" — це перший дзвоник майбутнього можливого розколу Партії регіонів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав кандидат економічних наук Андрій Новак.

"Ситуація із Рудьковським та Шуфричем, з їхньою власністю говорить про те, що в у вовчій зграї від економічно-фінансового голоду, вони починають їсти один одного. Очевидно, що всі активи, так званих "чужих", тобто представників конкурентних політичних сил вже відібрані, і зараз йде мова про відбирання активів у слабких "своїх". Хто не може себе захистити в цій ситуації, той поступиться власністю переважно людям, наближеним до родини президента", - висловив думку він.

За його словами, ми спостерігаємо, що "те явище, яке називають "Сім'я", вона справді має місце і розростається всіма правдами і неправдами оволодіває українськими активами ліквідних і прибуткових підприємств. Якщо вже справа фактично дійшла до рейдерських захоплень власності "своїх", то очевидно, що ситуація кепська, та інших джерел самозбагачення немає, як відбирати у "своїх".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спочатку треба навести порядок в країні, а потім вже легалізовувати травматичну зброю – експерт

Окрім того, на думку експерта, "якщо почнуться "розборки" між "своїми" щодо лінії власності, то це з часом може призвести до розколу і Партії регіонів. "Очевидно, що для суспільства це корисний процес, бо лише так може бути зламаний моноліт Партії регіонів (тільки через їхні внутрішні конфлікти, на основі власних економічних інтересів)", - підкреслив Новак.

"Ми вже не перший місяць чуємо, що всередині Партії регіонів є щонайменше три групи інтересів, і тут вже з'являється четверта — "Сім'я". Очевидно, що внутрішній конфлікт між 4 групами призведе не лише до внутрішніх економічних проблем, але й до політичного розколу", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценку знадобиться нова операція?

Нагадаємо, "регіонал" Нестор Шуфрич, звинуватив міністра енергетики Едуарда Ставицького в незаконному призупиненні ліцензії компанії "Нафтогазвидобування" і здирництві 30% частки підприємства за поновлення ліцензії. Як повідомляють ЗМІ, Шуфрич і народний депутат Микола Рудьковський втратили контроль над своїм підприємством – "Нафтогазвидобування".

Зараз ви читаєте новину «Вовки починають їсти один одного — експерт про можливий розкол партії влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути