Ексклюзиви
понеділок, 08 лютого 2021 10:06

Вовк пригрозив НАБУ і ВАКС криміналом

Вовк пригрозив НАБУ і ВАКС криміналом
Сьогодні Вищий антикорупційний суд має розглядати запобіжний захід Вовку. Фото: Facebook

Підозрюваний у створенні злочинної організації голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк назвав незаконним рішення Вищого антикорупційного суду примусово доставити його до ВАКС. Про це він написав у Facebook у понеділок вранці.

"Справа суддів" не підслідна НАБУ, а отже, не може розглядатися у ВАКС. НАБУ, відповідно до законодавства, розслідує виключно корупцію, а не "захоплення влади".

По-друге, у провадженні щодо "захоплення влади" в справах Майдану я не маю процесуального статусу підозрюваного. Є відповідне рішення суду. Є ухвала ВРП.

По-третє, норми КПК розмежовують поняття судді та слідчого судді. Законом не передбачений привід до слідчого судді. Не було і немає належного повідомлення про дату та час судового засідання", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вовк викинув повістку про виклик до ВАКС

Вовк заявив, що подаватиме заяви про скоєння злочинів.

"Кожна фальсифікація, кожне незаконне рішення з боку органу досудового розслідування і тих, хто має, але не здійснює судовий контроль за його діями, - перетвориться на реальну кримінальну справу", - написав голова ОАСК.

Громадська організація "Центр протидії корупції" повідомила, що засідання з обрання запобіжного заходу Вовку заплановане у ВАКС сьогодні о 15:00. Прокурори проситимуть для нього заставу у 3 млн грн, варту не можна, бо Вища рада правосуддя не дозволила, пишуть активісти.

Минулого тижня суддя Вищого антикорупційного суду Андрій Біцюк задовольнив клопотання детективів НАБУ про примусовий привід Павла Вовка до суду для обрання йому запобіжного заходу.

У вересні НАБУ опублікувало записи розмов Вовка. "Надо захватить власть в этой ВРП", - йдеться у розмовах.

У липні Вовку й низці суддів детективи повідомили про підозру. Інкримінують створення злочинної організації, спробу захоплення державної влади, зловживання впливом і втручання в діяльність державних діячів, створення штучних перешкод у діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Також розмови суддів ОАСК НАБУ публікувало торік.

Зараз ви читаєте новину «Вовк пригрозив НАБУ і ВАКС криміналом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути