Ексклюзиви
понеділок, 10 червня 2019 17:35

Питання кума Путіна переадресували СБУ

Генеральний прокурор Юрій Луценко звертався до тимчасово виконувача обов'язків голови Служби безпеки України Ігоря Баканова щодо розслідування справи про державну зраду, у якій фігурує кум президента Росії Віктор Медведчук.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Вона опублікувала у Facebook лист Луценка до Баканова.

Автор: Facebook.com/LarysaSargan
 

"Прес-секретар президента мала би знати, що кримінальні провадження за статтями про державну зраду відносяться до підслідності СБУ, керівник якої перебуває в прямому підпорядкуванні президента України.

Це в повній мірі стосується і справи про ймовірну державну зраду Віктора Медведчука. ГПУ з лютого місяця поточного року чекає від СБУ висновків експертизи, про що генпрокурор вже нагадав в.о. голови СБУ І.Баканову в офіційному листі", - заявила речниця Луценка.

"Польоти інших українських діячів до Москви і їхні зустрічі з керівництвом країни- агресора - звичайно обурливий феномен воюючої країни. Щоб покласти цьому край, ГПУ давно пропонує ухвалити закон про колаборантство.

Без нього ні зустрічі українських політиків у Кремлі, ні фото української журналістки на тлі Красної площі самі по собі не можуть слугувати підставою для реєстрації кримінального провадження", - написала Сарган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук насміхався з Порошенка та Луценка у Санкт-Петербурзі

Раніше прес-секретар президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель дорікнула, що генеральний прокурор мав би відреагувати на візит Віктора Медведчука і Юрія Бойка до РФ.

Зараз ви читаєте новину «Питання кума Путіна переадресували СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути