пʼятниця, 11 лютого 2011 15:57

Волга не хоче об'єднуватись зі "збитим льотчиком" Грачем

Волга не хоче об'єднуватись зі "збитим льотчиком" Грачем

Вірити в те, що колишній комуніст Леонід Грач створить нову комуністичну партію, навряд чи можна. Так вважає лідер Союзу лівих сил Василь Волга.

Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі Союзу.

Говорячи про ініціативу Грача створити нову ліву політсилу, Волга нагадав, що Союз лівих сил був першою партією, яка ввійшла з екс-комуністом у блок в Криму.

"І якби не серйозні протиріччя з Леонідом Івановичем, то "Блок Грача" і зараз би продовжував існувати", - уточнив політик.

"Він шановна людина й дуже багато чого зробив за своє життя. Але при цьому він зовсім не здатен до командної роботи. Вірити в те, що Грач зробить якесь утворення, яке потім виросте в нову партію, навряд чи можна. На жаль, він не чує нікого крім себе, і погляди його дуже маргінальні. Вони дуже глибоко вкоренилися в марксистських ідеологемах кінця 19-го - початку 20 століття", - додав Волга.

За його словами, життя міняється, а Грач, "як вірний марксист, залишився в минулому".

"Погляди Грача вже не мають нічого спільного із суспільно-політичними процесами в Україні, із захистом людини праці, сучасними способами справедливого розподілу національного продукту", - пояснив лідер Союзу лівих сил.

Волга розповів, що у Грача  сильний акцент на Сталіні, якого колишній комуніст вважає "ледве не ангелом і небожителем".

"А я намагаюся оцінювати спадщину Сталіна критично і вважаю, що зроблені ним і його людьми злочини не можна виправдати ніякими досягненнями. Коротше кажучи, існує велика кількість особистісних і ідеологічних проблем, які не дозволяють СЛС говорити про якісь спільні проекти з Леонідом Івановичем", - підкреслив Волга.

Крім того, він зазначив, що існує Блок лівих і лівоцентристських сил і, відповідно до досягнутих між його учасниками домовленостей, будь-які переговори про будь-які об'єднання можливі тільки за згодою всіх учасників блоку.

Разом з тим, Волга додав, що, незважаючи на те, що активізація різних рухів на лівому фланзі цілком безсистемна й представлена, в основному, "збитими льотчиками", у ній є раціональне зерно.

"У мене є відчуття, що всі ці метання в результаті мають призвести до появи нових людей, нових структур, які переродяться в серйозний, сучасний соціал-демократичний проект", - зпрогнозував політик.

Нагадаємо, голова оргкомітету зі створення Нової комуністичної партії народний депутат Леонід Грач шукає підтримки лідерів лівих партій. За словами члена оргкомітету зі створення партії Юрія Аксютіна, вже була проведено переговори з лідером ПСПУ Наталією Вітренко.

Зараз ви читаєте новину «Волга не хоче об'єднуватись зі "збитим льотчиком" Грачем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути