понеділок, 25 червня 2012 15:01

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Влада показала своє кримінальне обличчя" - "бютівець" про сутичку під судом у Харкові

"Влада показала своє кримінальне обличчя" - "бютівець" про сутичку під судом у Харкові
Сергій Пашинський розповів, як мілція охороняла молодиків кримінальної зовнішності. Фото: glavnoe.ua

Під час сутички під судом у Харкові, де проходило судове засідання у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо діяльності компанії "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), влада показала своє кримінальне обличчя.

Так народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Сергій Пашинський прокоментував Gazeta.ua бійку, яка виникла між прихильниками і противниками Тимошенко.

Депутат розповів: "Коли народні депутати партії "Батьківщини"проводили зустріч зі своїми виборцями, місцева влада підігнала машини "Укртелекому" прямо під місце проведення мітингу з дуже сильною, забороненою законом, звукопідсилювальною апаратурою і на повну потужність включили звук".

"Звичайно, люди обурилися", - додав він.

За словами Пашинського, одразу на місці подій з'явилися "люди специфічної напівкримінальної зовнішності, які були під охороною міліції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У суд над Тимошенко прибули спостерігачі Європарламенту

"Ми побачили у Харкові що дійсно, коли ми говоримо, що наша влада кримінальна — це не абстрактно. Ми побачили що наша влада дійсно має кримінальне обличчя", - підкреслив нардеп.

Люди декілька разів пробували штурмом взяти ці машини, але на заваді став кордон з правоохоронців. "Міліція на камеру розказувала, що, на жаль, нічого зробити не може, що командують не вони. Дійсно, у нас під час масових заходів командує не міліція", - обурився Пашинський.

"Бютівець" уточнив, що міліція охороняла "хлопців кримінальної зовнішності", які оточили машини з апаратурою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Тимошенко по ЄЕСУ продовжиться за два тижні

Людей це дуже обурилj і врешті виникла штурханина. В результаті сутички ніхто не постраждав. А от депутату Пашинському розбили окуляри. "Якщо не вважати мої пошкоджені окуляри, в принципі, нам слава богу вдалося втримати людей, які були вже на межі. Люди були дуже обурені, 4 рази перекривали проїзд транспорту", - підкреслив він.

Парламентар наголосив, говорячи про події під судом: "Це - обличчя нової влади".

Нагадаємо, що 25 червня пройшло засідання Київського райсуду Харкова у справі корпорації ЄЕСУ. Тимошенко до суду не доставили, але встановили у залі засідань скляну споруду з мікрофоном та квітами.

Суд ухвалив призначити наступне засідання у справі про зловживання корпорації ЄЕСУ на 10.00 10 липня, а також призначити екс-прем'єру Тимошенко проведення судово-медичної експертизи.

Тимошенко звинувачується в організації заволодіння чужим майном (державними коштами) шляхом зловживання службовим становищем, ухилення від сплати податків корпорацією ЄЕСУ, що призвело до фактичного ненадходження коштів до державного бюджету.

Зараз ви читаєте новину «"Влада показала своє кримінальне обличчя" - "бютівець" про сутичку під судом у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути