Ексклюзиви
понеділок, 03 грудня 2012 13:12

Владне середовище дисципліноване, тому за новий уряд проголосують швидко - експерт

Владне середовище дисципліноване, тому за новий уряд проголосують швидко - експерт
Михайло Басараб не виключає, що прем'єром стане людина сім'ї. Фото: sd.org.ua

Новий уряд зможуть сформувати за пару днів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб.

Він переконаний, що заява спікера Володимира Литвина про те, що новий уряд вже може бути сформовано 13-14 грудня, відповідає дійсності.

"Я поділяю оптимізм Литвина, бо попри те, що Партія регіонів номінально не контролює більшість, та вже повним ходом ведуться консультація, розставляються певні баланси. Я думаю, що в навколо владному середовищі зараз якраз формується спільне уявлення про те, хто має очолити ті чи інші посади з врахуванням представників тих чи інших угруповань, - підкреслив він.

Експерт додав: "Янукович і лояльне до нього середовище політикуму достатньо дисципліноване, тому будуть досягнуті кулуарні домовленості, які потім реалізують одним звичайним голосуванням, яке триватиме кілька хвилин. Тому, я думаю, на 13-14 грудня ми дійсно можемо мати уряд".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба говорити не про персональне голосування, а про новий уряд - комуніст

Водночас, Басараб не виключає, що у новому уряді будуть і представники попереднього.

"Можливо, вони змінять свої посади, їм доручать якісь нові напрямки, - підкреслив він. - Водночас, у новому уряді буде серйозніше представництво так званої сім'ї. Окрім фінансового сектору вони, напевно, контролюватимуть й деякі інші напрямки. Зокрема економічний напрямок, адже Порошенко зараз вивільняє посаду (голови Мінекономіки)".

Басараб переконаний, що Порошенко навряд чи повернеться до нового уряду, він все таки спробує реалізувати себе в парламентському середовищі: "Я не виключаю, що Петро Олексійович має президентські амбіції, або ж амбіції щодо створення своєї політичної сили окремою. Тому я думаю, що він не повернеться".

Щодо імовірного нового прем'єра, то на думку політолога, цю посаду може також зайняти людина із сім'ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нового прем'єра Янукович призначить після 12 грудня - Литвин

"Найбільш імовірним у даному випадку буде те, що прем'єром буде все ж таки представник сім'ї. Зараз триває активна боротьба між впливовими донецькими фінасово-промисловими групами з одного боку, і сім'єю з іншого. Як на мене, то врешті те, що говорили про Арбузова як майбутнього прем'єра, не позбавлено резону. Він як представник сім'ї має непогані шанси посісти місце прем'єр-міністра. Як власне й інші представники сім'ї", - наголосив він.

Зазначимо, що президент Віктор Янукович вже відправив у відставку чинний склад Кабінету міністрів. Новий уряд має бути сформовано після початку роботи нової Верховної Ради. Перше засідання парламенту 7-го скликання заплановано на 12 грудня. Спікер Володимир Литвин вже припустив, що новий уряд буде сформовано вже 13-14 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Владне середовище дисципліноване, тому за новий уряд проголосують швидко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути